back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Ο. Ομράν-Kουκουβιτάκης: Οι Ευρωεκλογές θα επηρεάσουν το μέλλον μας

Διαβάστε επίσης

«Οι πολιτικές που θα υιοθετηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επηρεάσουν τα επόμενα χρόνια τη ζωή μας και τη θέση μας στον κόσμο και αυτό είναι καθήκον μας να το επικοινωνήσουμε στους πολίτες», δήλωσε ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου, ο Ορέστης Ομράν-Κουκουβιτάκης, δικηγόρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για μεγάλο ποσοστό αποχής στις 9 Ιουνίου, οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών και το κλίμα θα αντιστραφεί όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες.

Στο επίκεντρο η οικονομία

«Η ευρωπαϊκή οικονομία  εμφανίζει σταδιακά κοινά χαρακτηριστικά , γι’ αυτό και φαινόμενα όπως η ακρίβεια η οποία οφείλεται στον αυξημένο πληθωρισμό, παρατηρούνται με λιγότερη ή μεγαλύτερη ένταση σε όλα τα κράτη μέλη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συνθήκες δανεισμού των κρατών μελών. Δεν αρκεί η νομισματική ένωση. Απαιτείται μια ευρύτερη οικονομική σύγκλιση ώστε να έχουμε κοινές δημοσιονομικές πολιτικές και κυρίως κοινές κοινωνικοασφαλιστικές προσεγγίσεις προκειμένου να εκλείψουν ανισότητες και αδικίες. Πρέπει ως ευρωπαίοι πολίτες να αντιληφθούμε ότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά όπως κοινό πρέπει να είναι και το μέλλον μας, αν θέλουμε να επιβιώσουμε σε έναν σύγχρονο, ανταγωνιστικό κόσμο».

Εσωτερική ασφάλεια

«Στο κομμάτι της εσωτερικής ασφάλειας, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία, να έχουμε καλύτερα εκπαιδευμένους αστυνομικούς αλλά και αποτελεσματικότερη πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Υπάρχει πλέον διαφορετική ποινική προσέγγιση η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά. Χρησιμοποιούμε δηλαδή την αυστηρότερη καταστολή για να ενισχύσουμε την πρόληψη και αυτό είναι ένα δόγμα το οποίο έχει δουλέψει σε πολλές χώρες του κόσμου, πάντοτε με ορθολογικά κριτήρια και με μέτρο».

Κοινή αμυντική πολιτική της ΕΕ

«Έχει ξεκινήσει  σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια συζήτηση γύρω από την ενοποίηση της άμυνας. Σε αυτόν τον τομέα, δεν έχουμε επιτύχει ως Ένωση. Όμως, μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γίνεται αντιληπτό ότι ο μοναδικός δρόμος και τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι η ενιαία ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική».

Καταπολέμηση της βίας και της ρητορικής μίσους

«Η ενδυνάμωση ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη, είτε έρχονται από τα άκρα δεξιά είτε από τα άκρα αριστερά, είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο. Είδαμε τι συνέβη στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια με τη Χ.Α. Όταν υπάρχουν τέτοιους είδους μορφώματα τα οποία χρησιμοποιούν ρητορική μίσους και βίας και αυτό επεκτείνεται σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, τότε δημιουργείται μία πολύ μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της ΕΕ, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται λογικές βίας και να απειλείται η εσωτερική της ασφάλεια. Επομένως, ένα από τα στοιχήματα των Ευρωεκλογών για όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις της ΕΕ, είναι το πως θα απαλλαχτούμε από τον λαϊκισμό, από τις ακραίες ρητορικές μίσους. Πρέπει να δούμε, πώς μπορούμε, παρά της διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας αφετηρίες, να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη Ευρώπη που θα προτάσσει την ειρήνη , την εσωτερική ηρεμία και ευημερία, κόντρα στη βία και στο μίσος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα