back to top
32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Για έβδομη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, με τους πράσινους να διαλύουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Βερολίνου με 95-80, ανεβαίνοντας στην κορυφή μετά το 2011.

Οι γειτονιές της Αθήνας – με αποκορύφωμα τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια – γέμισε κόσμο που πανηγύριζε για την σπουδαία νίκη.

Με ανάρτησή της στο επίσημο site της η Ευρωλίγκα συγχαίρει τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 7ου τίτλου στην Ιστορία της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα απονέμει τα εύσημα στον Κώστα Σλούκα, που όπως αναφέρει γίνεται ο τρίτος παίκτης που κερδίζει τέσσερις φορές το τρόπαιο, ισοφαρίζοντας τον Κάιλ Χάινς και τον Σάρας Γιασικεβίτσιους.

«Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό! Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague! Θερμά συγχαρητήρια!» έγραψε στα κοινωνικά μέσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

‘’Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τον 7ο ευρωπαϊκό της τίτλο. Μια μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ και για τον ίδιο τον σύλλογο’’ έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Μπράβο Παναθηναϊκέ. Έκανες τα αδύνατα δυνατά! Μας έκανες περήφανους ξανά», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός, επικράτησε 87 – 84 της Φενερμπαχτσέ και κατέκτησε (για δεύτερη φορά στην ιστορία του) την τρίτη θέση στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

Να αλλάξουμε κλίμα,

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου κόμματα και πολιτική αρχηγοί.

“Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά ισχυρή ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου – όπως λέει να τελειώσει η αποκρουστική αλαζονεία του 41%

Για ‘’άλλοθι του 41%’’ κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά’’.

Το περίπτερο του κόμματος στη Νέα Σμύρνη επισκέφθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούπας. Ζήτησε με την ψήφο τους οι πολίτες να καταδικάσουν την ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της ακρίβειας και του περιορισμού των λαϊκών κι εργατικών δικαιωμάτων’’.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ταυτόχρονη επίσκεψη στο Ισραήλ. Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα παλαιστινιακά εδάφη, απ΄ όπου πρότεινε την αύξηση της πίεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται καταυλισμούς κοντά στην Βηθλεέμ, ενώ θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Έκτακτη διεθνής σύσκεψη σε επίπεδο υπουργών με τη συμμετοχή και του Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αναφορικά με το Μεσανατολικό.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Ομολόγησε τις πράξεις του και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ασπρόπυργου.

Στιγμές αγωνίας εξακολουθούν να επικρατούν για τον 7χρονο, που έπεσε με το ποδήλατο σε τοίχο στα Γιάννενα, καθώς μετά την αεροδιακομιδή παραμένει διασωληνωμένος με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί χαρακτηρίζουν εξαιρετικά κρίσιμες τις δύο επόμενες δύο μέρες .

Στη διεθνή επικαιρότητα

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να θέσει σε τροχιά νέο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο το λιμενικό σώμα της χώρας.

Αυτοψία στο χώρο που θα τοποθετηθεί το μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων Μαρία Καρυστιανού και εικαστικούς του έργου.

Το μνημείο αναμένεται να τοποθετηθεί στο άλσος της οδού Ερμού και Πειραιώς απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο Γκίβι Μπλιάτζε πήρε το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ23, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα