back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κ. Χρυσόγονος: Ήττα του Κασσελακισμού στις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξος ότι η παράταξή του θα καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εμφανίστηκε ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, να προσπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση. Η προσπέραση πρέπει να γίνει τώρα. Αν συμβεί αυτό στις 9 Ιουνίου, οι εθνικές εκλογές του 2027 μπορεί να μετατραπούν σε ντέρμπι», εκτίμησε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Ήττα του Κασσελακισμού στις Ευρωεκλογές»

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρήσει στη δεύτερη θέση, αυτό θα σημάνει ήττα του Κασσελακισμού, δηλαδή της ακατάσχετης δημαγωγίας και της άρνησης σύνθεσης των προοδευτικών δυνάμεων που εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης με όσα λέει και κάνει. Αν το ΠΑΣΟΚ αναδειχτεί δεύτερη δύναμη, την επομένη των Ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναλάβει την πρωτοβουλία ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου ώστε να παρουσιαστεί μια αξιόλογη εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας το 2027 και να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πρόταση εξουσίας που εφαρμόζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και η οποία είναι προς όφελος των ολίγων και εις βάρος των πολλών. Χρειαζόμαστε διαφορετικές πολιτικές, πιο φιλικές για τους πολλούς οι οποίες θα συνδυάζουν οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική αναδιανομή. Όλα αυτά, προϋποθέτουν πολιτική αλλαγή την οποία μπορεί να προετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ, αν πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Οικοδόμημα με ασθενικά θεμέλια η Ευρώπη»

«Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με διλήμματα. Από το 2008 και τη Συνθήκη της Λισαβόνας, έχει επέλθει μια θεσμική ακινησία. Δεν έχουν γίνει νέες τροποποιήσεις των Συνθηκών διότι προφανώς υπάρχουν αντιστάσεις εκ μέρους των εθνικών κρατών στο να παραχωρήσουν παραπέρα αρμοδιότητες στην ‘Ενωση. Επομένως, η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι διότι με τη σημερινή της μορφή δεν είναι βιώσιμη. Είναι ένα οικοδόμημα που έχει επεκταθεί στους πάνω ορόφους αλλά έχει ασθενικά θεμέλια».

«Να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά»

«Δεν υπάρχει κοινή αμυντική και εξωτερική πολιτική στην Ε.Ε, ούτε κοινή και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών μελών έναντι απειλών από τρίτα κράτη. Αυτό είναι οξύμωρο και πρέπει να αρθεί. Επίσης, δεν υπάρχει εναρμονισμένη φορολογική πολιτική με αποτέλεσμα ορισμένα κράτη να λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι όπου ξεπλένουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι, φοροδιαφεύγοντας νομότυπα εις βάρος των υπολοίπων. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά το οικοδόμημα, όπως υποστηρίζουμε οι Σοσιαλδημοκράτες ή αν θα το μικρύνουμε όπως λένε τα κόμματα της εθνικιστικής άκρας δεξιάς».

«Η ισχύς εν τη ενώσει»

«Το διακύβευμα είναι να προκύψει μέσα από αυτές τις Ευρωεκλογές η πολιτική βούληση για να μπορέσει να διορθωθεί η ΕΕ προς την κατεύθυνση του ”πάμε μπροστά” και όχι του ”πάμε πίσω”. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί η ευρωπαϊκή συλλογική ταυτότητα, η αίσθηση του ”εμείς” δεν είναι ακόμα ισχυρή. Όμως, δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν έχεις μια πιο ισχυρή ΕΕ. Γι’ αυτό λέμε, η ισχύς εν τη ενώσει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα