back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κ. Βουρεκάς: Στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων

Διαβάστε επίσης

Η ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και της αντικαπιταλιστικής τους πτέρυγας, είναι ο στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπως τόνισε στον Αθήνα 9,84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Κώστας Βουρεκάς, αρχιτέκτονας-μηχανικός ΕΜΠ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

«Επειδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία επιδιώκει να είναι η πιο ριζοσπαστική ψήφος αριστερής διαμαρτυρίας, δεν περιορίζεται σε ότι αφορά στο περιεχόμενο της εκλογικής της παρέμβασης ή στο να είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Είναι ενάντια και στον πυρήνα των πολιτικών που ασκούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπό αυτή την έννοια εναντιώνεται  και στην ΕΕ αλλά ως ολοκλήρωση του κεφαλαίου, όχι σε επίπεδο συνεργασίας  των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία προσπαθεί να είναι αντικαπιταλιστική, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν επιμέρους βελτιώσεις και εντός του καπιταλισμού, κυρίως ως αποτέλεσμα κινηματικών διεκδικήσεων», ανέφερε.

«Πιστεύουμε ότι η δομή της ΕΕ είναι θεμελιωδώς αντιδημοκρατική. Το εκλεγμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διακοσμητικό ρόλο στις πολύ κεντρικές αποφάσεις που λαμβάνονται. Εκτιμούμε ότι οι πολίτες, με τη συμμετοχή τους στα κινήματα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πιέζοντας με τις κινητοποιήσεις τους, είναι πιθανό να καταφέρουν να πετύχουν σημαντικά πράγματα και αλλαγές σε διάφορα επιμέρους ζητήματα», σημείωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα