back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεχαγιά: Ο κ. Ανδρουλάκης να τεκμηριώσει τη δήλωσή του ότι ο κ. Κασσελάκης είναι «χορηγός» της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «χρυσός οδηγός» του Κυριάκου Μητσοτάκη κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και έκδηλου εκνευρισμού.

«Περιμένουμε να το αιτιολογήσει αυτό ο κ. Ανδρουλάκης. Από που τεκμαίρεται ένας τέτοιος ισχυρισμός;» ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να βρίσκεται σε μία κατάσταση πανικού και έκδηλου εκνευρισμού»

Όπως είπε «δεκατρείς ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές θα συνιστούσαμε σε όλους ψυχραιμία και υπομονή. Το ποιος είναι ο καλύτερος χορηγός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το κόμμα του χρωστά 500 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, όπως, επίσης, και το ΠΑΣΟΚ χρωστά 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, θα φανεί εν ευθέτω χρόνο».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη με αναφορές περί τουρισμού, τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διακινδύνεψαν τη ζωή τους πηγαίνοντας σε εμπόλεμες περιοχές και είδατε και όλοι σας ότι εκτοξεύθηκαν πύραυλοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη».

Συνεχίζοντας την απάντηση της η εκπρόσωπος τύπου ανέφερε: «Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που νοιάζονται για την ειρήνη στην περιοχή είναι «τουρίστες», θα πρέπει να απαντήσουν γιατί άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ή ακόμη και ο πρωθυπουργός, δεν έχουν πάει στη συγκεκριμένη περιοχή ή αν είναι προτιμότερο να ταξιδεύει ο κ. Μητσοτάκης και να κάνει τουρισμό ή διακοπές στην όαση της Σίβα και μάλιστα με κρατικά έξοδα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης πήγαν με έξοδα του Κόμματος».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Ισραήλ σε αυτό το ταξίδι, σημείωσε: «Το μήνυμα είναι ότι θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται, στον παλαιστινιακό λαό ο οποίος έχει εκτοπιστεί. Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να συναντηθεί με την ισραηλινή πλευρά, αλλά αυτό δεν είναι επί της παρούσης. Ο σκοπός του ταξιδιού του δεν ήταν διπλωματικός. Ήταν μια πράξη αλληλεγγύης. Να δει από κοντά την ανθρωπιστική κρίση, επισκεπτόμενος και το καμπ των προσφύγων, να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο, να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής. Για να τους πει ότι και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπέμψουν ένα μήνυμα ειρήνευσης προς όλη τη διεθνή κοινότητα για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και συνολικότερα να βρεθεί ένας σχέδιο, μέσω και της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, συνύπαρξης Παλαιστινίων και Ισραηλινών, με δυο χωριστά κράτη, με το Παλαιστινιακό κράτος στα όρια των συνόρων που χαράχτηκαν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ερωτηθείσα για τη στάση της ΝΔ και της κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή και τη μάχη της «φέτας» η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Ν.Δ ότι επιχειρεί να κάνει προβολή της δικής της στρατηγικής επάνω στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάνει προβολή της δικής της στρατηγικής, η οποία στηρίζεται στον λαϊκισμό, στην τοξικότητα, στις επιθέσεις, στο δηλητήριο, πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό, όμως, δεν «πιάνει» γιατί ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες, το κατανοούν. Ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε αδιάβαστος στη Βουλή, ή όπως είπα προηγουμένως, είπε ψέματα στον ελληνικό λαό, ότι η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Η μάχη της ακρίβειας, γατί περί μάχης πρόκειται, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, αντί η κυβέρνηση να επιδιώκει να υπονομεύσει τη θετική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρει, όπως εκφράστηκε με την πρόταση νόμου με ένα πλαίσιο μέτρων για να ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός. Προτιμούν να στέλνουν αόριστες επιστολές στην Κομισιόν και στην πρόεδρό της, οι οποίες τίθενται με ευγένεια μέσα στο συρτάρι της Κομισιόν. Εμείς περιμένουμε αποτελέσματα από την κυβέρνηση και όχι να βρίσκει εχθρούς και να λοιδορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο του.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις σχετικά με την ηγεσία της επόμενης μέρας στην κεντροαριστερά η Β. Κεχαγιά σχολίασε: «Εμείς κοιτάζουμε τις επόμενες 13 ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές, δεν κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα μετά τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, όλοι μαζί, όλα τα στελέχη μαζί, θα οδηγηθούμε στις κάλπες των ευρωεκλογών, για να υπάρξει ανατροπή της πολιτικής εικόνας, για να υπάρξει απομείωση των ποσοστών της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Κασσελάκης ήδη έχει πει ότι στο δρόμο προς το καταστατικό μας συνέδριο θα υπάρξουν αποφάσεις και προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που θέλουν να συμπαραταχθούν και να συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι απλώς κάποιες δημοσκοπήσεις που τις διαβάζουμε¨.

Αναφορικά με το προσκλητήριο που σκοπεύει να απευθύνει ο κ. Κασσελάκης σε διάφορα πολιτικά στελέχη, προερχόμενα απ’ την κεντροαριστερά, η Β. Κεχαγια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια λίστα.

«Η πρόσκληση δεν αφορά κανέναν πολιτικό αρχηγό. Αφορά ψηφοφόρους, μέλη, πρώην μέλη στελέχη Κομμάτων που νιώθουν ότι ταυτίζονται αξιακά ή με τις αρχές που εκφράζει και διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κι αυτή η πρόταση θα διατυπωθεί στον κατάλληλο χρόνο. Λίστα δεν υπάρχει. Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο. Δεν υπάρχουν λίστες. Διευκρινίζουμε, όμως, ότι το προσκλητήριο αυτό δεν αφορά τις ηγεσίες των Κομμάτων» σημείωσε. Ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι «Μπορεί να υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ο κ. Κασσελάκης έχει αξιολογήσει την πολιτική τους διαδρομή, τώρα ή στο παρελθόν, και θεωρεί ότι μπορούν να ενσωματωθούν και να συνυπάρξουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση για το αν θα συμμετάσχει σε κάποια προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εξής απάντηση: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρός μας, είναι μαζί μας, συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών και είναι τιμή μας που μας εκπροσωπεί και στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτό το είδαμε και με την παρουσία του, όταν έγινε παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική εκδήλωση που κάναμε.

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα