back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κοινή συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τη δημοτική αρχή

Διαβάστε επίσης

Στο Δημαρχείο της Αθήνας, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και των αρμόδιων Αντιδημάρχων πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη συνεδρίαση, αναλύθηκαν διεξοδικά τα καυτά θέματα τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, ενώ ο κάθε σύμβουλος του Ε.Σ.Α. είχε εκ των προτέρων αναλάβει να παρουσιάσει στις πραγματικές του διαστάσεις ένα θέμα, με ταυτόχρονη πρόταση επίλυσής του.

Η διαχείριση των χρήσεων γης, βασισμένη στην ετήσια έρευνα του Ε.Σ.Α., ώστε να αποφύγουμε υπερβολές που απειλούν την βιωσιμότητα της πόλης με καταστροφικά αποτελέσματα για κατοίκους, επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις, αποτέλεσε ένα από τα καίρια ζητήματα το οποίο απαιτεί συνεργασία για προσεκτικές, στοχευμένες και μελετημένες παρεμβάσεις.

Κατά την συζήτηση, δεν έμεινε τίποτα εκτός της ατζέντας ξεκινώντας από τα φλέγοντα θέματα της ασφάλειας, ευταξίας της πόλης και τήρησης των νόμων για την διατήρηση προσβάσιμων πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων, απαλλαγμένων από κάθε είδους παράνομες καταλήψεις.

Με στόχο την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, διερευνήθηκαν λύσεις για τις μετακινήσεις και σταθμεύσεις των τουριστικών λεωφορείων, την ανάγκη δημιουργίας χιλιάδων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα, την γρήγορη αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων καθώς και την βελτίωση του φωτισμού στα σημεία όπου απαιτείται.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν επί των συγκεκριμένων θεμάτων, ώστε οι δύο ομάδες να καταλήξουν σε συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α. κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου θεώρησα ότι η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με την Δημοτική Αρχή αποτελεί αναγκαιότητα η οποία μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων στην πόλη μας. Στη σημερινή πρώτη, διευρυμένη συνεδρίαση είμαι ευτυχής γιατί διαπίστωσα ότι αντίστοιχη βούληση υπάρχει και από τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον οποίο ευχαριστώ για την φιλοξενία, αλλά και από το σύνολο των παρισταμένων Αντιδημάρχων. Ως άνθρωποι της αγοράς, θέσαμε συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, από τα οποία θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα, προς όφελος κατοίκων, επισκεπτών και της επιχειρηματικής κοινότητας, την οποία ενωμένοι εκπροσωπούμε».

Χριστιάννα Κούσιου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα