back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το Ισραήλ ερευνά θανάτους Παλαιστινίων σε κέντρο κράτησης του στρατού

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ διεξάγει έρευνα για θανάτους Παλαιστινίων που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα και σχετικά με ένα κέντρο κράτησης που διαχειρίζεται ο στρατός, όπου μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι σημειώθηκε κακοποίηση κρατουμένων, δήλωσε η ανώτατη εισαγγελέας των ενόπλων δυνάμεων.

Επικαλούμενη μαρτυρίες πρώην κρατούμενων και ενός γιατρού από τη βάση Σντε Τέιμαν, η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Physicians for Human Rights) ανέφερε τον περασμένο μήνα πως κρατούμενοι υπέστησαν βαριά βία με αποτέλεσμα κατάγματα, εσωτερική αιμορραγία ακόμη και θάνατο.

Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορήσει επίσης Ισραηλινούς στρατιώτες ότι προκάλεσαν θανάτους κρατουμένων στη διάρκεια του σχεδόν οκτάμηνου πολέμου στη Γάζα.

«Μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει 70 έρευνες της στρατιωτικής αστυνομίας που έχουν εγείρει υποψίες για ποινικά αδικήματα», δήλωσε η υποστράτηγος Γιφάτ Τόμερ Γερουσάλμι, η στρατιωτική γενική εισαγγελέας, σε συνέδριο που φιλοξενεί ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ισραήλ.

«Αυτές οι έρευνες εξετάζουν επίσης ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο κράτησης Σντε Τέιμαν και τους θανάτους κρατουμένων ενώ κρατούνταν από τις IDF. Αντιμετωπίζουμε αυτές τις κατηγορίες πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε δράση για να τις διερευνήσουμε».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα