back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Σ. Μπεκατώρου: Σημαντικό κίνητρο για την υποψηφιότητά μου τα ζητήματα έμφυλης βίας

Διαβάστε επίσης

«Επικρατεί μια καχυποψία απέναντι στους πολιτικούς, ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι έρχεται κάτι διαφορετικό και όλοι εμείς -κυρίως οι νεότεροι που έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία- καλούμαστε να παλέψουμε με φαντάσματα του παρελθόντος», δήλωσε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου.

Υποψηφιότητα και Προτεραιότητες

«Τα ζητήματα έμφυλης βίας αποτελούν έναν σημαντικό κίνητρο για την υποψηφιότητά μου. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές και αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Με την εμπειρία μου τόσα χρόνια στο πεδίο αυτό, μπορώ να προσφέρω πολλά. Αλλά δεν είναι μόνο τα ζητήματα έμφυλης βίας. Είναι συνολικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα που χρειάζονται πολιτικές μάχες υπεράσπισης στην Ευρώπη, είναι η Δικαιοσύνη, η χρηστή Διακυβέρνηση, η Παιδεία, το Περιβάλλον, η Αγροτική ανάπτυξη. Μια συνολική ατζέντα που ταυτίζεται με τις πολιτικές προτεραιότητες και τις μάχες που πρέπει να δοθούν για μια προοδευτική Ευρώπη». 

Προτάσεις
«Προτείνουμε, τη μετατροπή του Ταμείου Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας σε μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοδότησης και ανάπτυξης. Τη διοχέτευση πόρων και τη φορολόγηση μεγάλων εταιριών. Τη διανομή των κερδών και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου για κοινωνική στέγη, για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης».

Αναδιαμόρφωση ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση αναδιαμόρφωσης και πρέπει να σκεφτούμε πώς θέλουμε να είναι η πολιτική του σήμερα και του αύριο. Ως χώρα δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση και αν δεν το καταλάβουμε δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Εμείς θέλουμε – με μια θετική ατζέντα και με προτάσεις- να προχωρήσουμε άμεσα σε δουλειά και εφαρμογή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα