back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Χ. Δούκας από τον Εθνικό Κήπο στον Αθήνα 9.84: Προωθούμε την ανακύκλωση και δημιουργούμε περισσότερο πράσινο στην πόλη

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έδωσε το ”παρών” σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου στον Εθνικό Κήπο όπου σήμερα, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην εκδήλωση  «Μη με κάνεις σκουπίδι», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σε θέματα που αφορούν την προστασία του Περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο οποίος στηρίζει τη δράση του Δήμου Αθηναίων συμμετέχοντας στην εκδήλωση με το βανάκι του, έδωσε το σύνθημα για μια ”πράσινη” Αθήνα.

«Βρισκόμαστε σε ένα διαμάντι της Αθήνας, στον Εθνικό Κήπο, παρέα με περίπου 600 μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης. Επιδίωξή μας ως δημοτική αρχή είναι να προωθήσουμε μια διαφορετική λογική για την ανακύκλωση αλλά και για το πράσινο στην πόλη», ανέφερε στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Όπως τόνισε, η προσδοκία για περισσότερο πράσινο σε μια πόλη όπως η Αθήνα, δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ένα απολύτως αναγκαίο ζητούμενο και βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της δημοτικής αρχής ως κεντρικός πυρήνας της δράσης στην πόλη.

«Κάθε μέρα ανακοινώνουμε κάτι καινούριο. Χθες, ανακοινώσαμε τη δημιουργία ενός micro Forest στην καρδιά της Αθήνας, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή ολόκληρης της Ευρώπης, στην Κυψέλη. Και αυτό είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα μικρό, συμπυκνωμένο δάσος το οποίο θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό μικροκλίμα και υπολογίζεται ότι θα ρίξει κατά περίπου 5 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής για μία πράσινη, βιώσιμη και οικολογική Αθήνα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

«Έχουμε ξεπεράσει τις 2.000 δενδροφυτεύσεις σε μόλις 4 μήνες και σταδιακά θα αγγίξουμε τις 5.000, ενώ η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προχωρήσει σε 4000 δενδροφυτεύσεις σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Επίσης, δημιουργούμε στον Ελαιώνα ένα τεράστιο πράσινο πάρκο και υλοποιούμε και άλλες δράσεις όπως πράσινες διαδρομές δροσιάς που θα ενώνουν τους λόφους. Στόχος μας είναι περισσότερα δέντρα, περισσότερο πράσινο στην πόλη», σημείωσε.

 

 

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη, δήλωσε στον σταθμό της πόλης και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη:

«Η παρουσία των παιδιών σήμερα στον Εθνικό Κήπο, μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πομποί του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι απλά μια ελεύθερη ώρα από το μάθημα, αλλά κάτι σημαντικό,  ενδιαφέρονται, φτάνουν στην ουσία. Χρειάζεται να είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση, θέλει συνέργεια και συνέπεια από όλους τους φορείς. Στόχος μας-μεταξύ άλλων- είναι να προχωρήσουμε στη διαλογή στην πηγή της ανακύκλωσης, να μάθουν οι πολίτες  ότι αν οργανώσουμε τη ζωή μας γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και το οικολογικό αποτύπωμα στην πόλη θα αλλάξει αλλά και η πόλη μας θα γίνει ακόμα πιο καθαρή.

Εάν κάνει ο καθένας μας από ένα βήμα, τα βήματα πολλαπλασιάζονται και φτάνουμε στον αριθμό εκείνο των βημάτων που φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαι περήφανη για τη δουλειά που έχει γίνει από το Δήμο Αθηναίων για τη σημερινή μέρα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα