back to top
27.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

27.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-06-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 21-06-2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-6-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-06-2024

ΕΥ ΖΗΝ 18-6-2024

ΕΥ ΖΗΝ 17-6-2024

ΕΥ ΖΗΝ 14-6-2024

Οι γυναίκες δεν παρουσιάζουν τα ίδια κλασικά συμπτώματα καρδιακής προσβόλης με τους άνδρες, μάλιστα αρκετές γυναίκες εμφανίζουν τα λεγόμενα «σιωπηλά» συμπτώματα, που σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να αγνοήσουν.

Η άμεση ιατρική φροντίδα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ζωή τους, περιορίζοντας τις επιπλοκές, ενώ, σε κάθε περίπτωση, η βοήθεια από γιατρό είναι απαραίτητη για τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Ο πόνος στο στήθος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, αλλά μερικές γυναίκες μπορεί να το βιώσουν διαφορετικά από τους άνδρες, και μπορεί να αισθανθούν ένα αίσθημα σφιξίματος ή φούσκωμα. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο, όχι μόνο στην αριστερή πλευρά.

Ο πόνος στο χέρι, την πλάτη, το λαιμό ή το σαγόνι είναι πιο συχνός στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στις γυναίκες, θεωρώντας ότι ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στο χέρι και στο στήθος και όχι στο λαιμό ή το σαγόνι τους.

Μπορεί να είναι σταδιακός ή ξαφνικός και να αυξομειώνεται, και ενδέχεται να συμβεί κατά την διάρκεια του ύπνου και να ξυπνήσετε.

Μερικές φορές, οι γυναίκες μπερδεύουν τον πόνο στο στομάχι που σηματοδοτεί καρδιακή προσβολή με την καούρα, ή το έλκος στομάχου.

Επίσης, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναπνοή χωρίς προφανή λόγο, όπως δύσπνοια, ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα για καρδιακή προσβολή, ειδικά εάν εμφανίζετε κι άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία η ζαλάδα.

O κρύος ιδρώτας, είναι επίσης, ένα σύμπτωμα στις γυναίκες που παθαίνουν καρδιακή προσβολή. Η αίσθηση μοιάζει περισσότερο με την εφίδρωση που προκαλείται λόγω άγχους, παρά με την εφίδρωση που προκαλείται από την έντονη άσκηση ή την ζέστη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα