back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δ. Τσιόδρας: Οι πολίτες είπαν στον πρωθυπουργό «η μπάλα είναι στα πόδια σου αλλά παίξε διαφορετικά»

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της αποτίμησης του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, ο νεοεκλεγείς Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Εύα Μπούρα, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους, κάνοντας λόγο για ένα ηχηρό καμπανάκι προς το κόμμα του.

«Προφανώς οι πολίτες χτυπήσαν ένα ηχηρό καμπανάκι προς στην κυβέρνηση. Στην ουσία, είπαν στον πρωθυπουργό “η μπάλα είναι στα πόδια σου, αλλά παίξε διαφορετικά», τόνισε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν ενίσχυσαν, κυρίως μέσω της αποχής, τα δυο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΟΚ» τα οποία -όπως χαρακτηριστικά είπε- «έλαβαν επίσης από την πλευρά τους άλλα μηνύματα».

«Να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις»

«Οφείλουμε ως κυβέρνηση να δώσουμε απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια, την ασφάλεια, την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Πρέπει να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις και ο εκσυγχρονισμός του κράτους και να αντιμετωπιστούν με μεγάλη σοβαρότητα τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

«Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο»

«Η συζήτηση που γίνεται σε ιδεολογικό επίπεδο ως προς το αν θα πρέπει η ΝΔ σταθεί προς τα δεξιά ή προς το κέντρο δεν απηχεί αυτό που θέλουν οι πολίτες. Πρέπει οι προσπάθειες της κυβέρνησης να επικεντρωθούν στα καθημερινά προβλήματα που δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο και καθορίζουν και τη στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση».

«Θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη»

«Στις Ευρωεκλογές, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αύξησε τις δυνάμεις του, οι Σοσιαλιστές είχαν μια μικρή κάμψη και το Renew Europe, σημαντική. Επίσης, είδαμε να ενισχύονται διάφορα κόμματα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο καθώς  και σημαντική μείωση του ποσοστού των Πρασίνων. Πρέπει οι ευρωπαϊκές ηγεσίες να δώσουν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που έχουν οι ευρωπαίοι πολίτες και τα οποία αφορούν την ανάπτυξη, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια και την άμυνα. Θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

«Να υπάρξει ένα καινούριο Ταμείο Ανάκαμψης»

«Προσωπικά, θεωρώ ότι θα πρέπει η ΕΕ να προχωρήσει στο πλαίσιο μιας κοινής πολιτικής σε ζητήματα ασφάλειας. Να δώσουμε έμφαση σε τομείς όπως η ανάπτυξη και η Τεχνητή Νοημοσύνη όπου μένουμε πίσω σε σχέση με τον Παγκόσμιο Ανταγωνισμό. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα καινούριο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να βοηθηθούν χώρες όπως η δική μας σε επίπεδο υποδομών και εκσυγχρονισμού του κράτους ενώ θα πρέπει να μας απασχολήσει και το δημογραφικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα