back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-6-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 12-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 10-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 09-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-7-2024

EY ZHN 5-7-2024

Η ζέστη μπορεί να κάνει τον ύπνο ανυπόφορο. Υπό ιδανικές συνθήκες, η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να πέφτει λίγο περίπου μία με δύο ώρες πριν από τον ύπνο για να κοιμηθούμε ευκολότερα. Όταν, όμως, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, αυτό εμποδίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας να πέσει όσο γρήγορα θέλουμε για να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Αυτό δεν δυσκολεύει μόνο τον ύπνο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει συχνά ξυπνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι να κάνετε πριν τον ύπνο

Κάντε ένα δροσερό ή χλιαρό ντους ή μπάνιο λίγο πριν πάτε για ύπνο, ειδικά τις μέρες του καύσωνα. Αυτό δροσίζει άμεσα το σώμα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του δέρματός σας.

Επιλέξτε το πιο δροσερό μέρος του σπιτιού για να κοιμηθείτε, αν όχι την κρεβατοκάμαρά σας. Ένας ήσυχος, σκοτεινός και δροσερός χώρος θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

Επιλέξτε κατάλληλα κλινοσκεπάσματα. Η ποιότητα των κλινοσκεπασμάτων και των νυχτερινών ρούχων, συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία ενός μικροκλίματος γύρω από το δέρμα μας που διατηρεί αυτή τη βέλτιστη θερμοκρασία. Επιλέξτε ελαφρά, βαμβακερά υφάσματα ειδικά τις ημέρες του καύσωνα.

Φορέστε ελαφριά, φαρδιά ρούχα, κατά προτίμηση από φυσικές ίνες όπως βαμβάκι ή λινό που απορροφούν τον ιδρώτα και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες σε έναν επαρκώς αεριζόμενο χώρο ή κλιματιστικό. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεστε έχει ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο, ώστε να μπορεί να ρέει φρέσκος αέρας μέσα στο δωμάτιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα