back to top
26.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

26.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Μετά από 14 χρόνια κυριαρχίας των Συντηρητικών στην Βρετανία, οι Εργατικοί επιστρέφουν στην εξουσία. Ο Κιρ Στάρμερ οδήγησε το κόμμα του σε θρίαμβο στις χθεσινες βρετανικές εκλογές, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο

Η θητεία του Ρίσι Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί προβλέπεται να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους από ιδρύσεως του κόμματος.

Περίπου στις 7.30 ώρα Ελλάδος το Εργατικό κόμμα είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 367 έδρες. Σημειώνεται ότι απαιτούνται 326 έδρες για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή των κοινοτήτων και να μπορέσει να σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση

Ο Κιρ Στάμερ υποσχέθηκε να ενσαρκώσει στη Ντάουνινγκ Στριτ την «αλλαγή» και «μια εθνική ανανέωση» που περιμένουν οι ψηφοφόροι.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναγνώρισε την ήττα της παράταξής του και ανελαβε την ευθύνη μιας αποτυχίας που μοιάζει πλέον ιστορικών διαστάσεων.

Στη μια το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μπάκιγχαμ όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο προκειμένου να λάβει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Κιρ Στάρμερ απέστειλε με ανάρτησή του στα αγγλικά στην πλατφόρμα Χ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί για περαιτέρω εμβάθυνση της στενής φιλίας των δυο χωρών.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει σε λίγη ώρα στο προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Ακολούθως θα μεταβεί στη Λευκάδα, όπου θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας.

Εσωτερικών αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ …Συνολικά, 7 μέλη της Πολιτική Γραμματείας του κόμματος και συγκεκριμένα η Ολγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια, η Κατερινα Νοτοπούλου Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Ελένη Συμεωνίδου καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασελάκη με τον οδικο χαρτη για το καταστατικό συνεδριο ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Αλέκος Φλαμπουραρης για λόγους υγείας και ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος έχει παραιτηθεί. Αύριο Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρέπει να κάνουμε αγώνα ιδεών και αυτό έφερα στο πολιτικό συμβούλιο και την κεντρική επιτροπή με προτάσεις για να γίνει το κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία είπε μιλώντας πριν από λίγο στον Αθήνα 984 ο υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος . Ερωτηθείς για τις συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ο κ Γερουλάνος είπε χαρακτηριστικά «ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας ας ανοίξουμε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και στις δυνάμεις που θέλουν να ακολουθήσουν και από εκεί και έπειτα όλα είναι πιο εύκολο να ακολουθήσουν.

Προεκλογική δραστηριότητα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ και του Χάρη Δούκα ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Εν μέσω της ανησυχίας για την δράση των Χουθι στην Υεμένη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα οπου θα πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με τον υπουργο Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και κατόπιν με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια. Στη συνέχεια μαζί με τον κ. Δενδια θα μεταβουν στην Λαρισα όπου εχει στηθεί το στρατηγείο για την επιχείρηση Ασπίδες για την αντιμετώπιση των Χούθι.

Σε νεες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι η χώρα της έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την Ελλάδα.

Αναρτώνται σήμερα οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείο Παιδείας, ως το μεσημέρι θα έχουν ανακοινωθεί οι εναπομείνασες βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στα Ειδικά, στα Μουσικά Μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες . Όσοι το είχαν αιτηθεί θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας. Περισσότερα στο athina984.gr.

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος γνωστός τραγουδιστής. Μετά από έρευνα σε εταιρεία του, εντόπιστηκαν σοβαρές ενδείξεις φοροδιαφυγής ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την τελευταία πενταετία φέρεται να έχει δηλώσει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μέσω των δικηγόρων του αρνείται ότι έχει φοροδιαφύγει και δηλώνει ότι δεν κλήθηκε ποτέ για εξηγήσεις.

«Δεν πάω πουθενά» είπε ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου , απογοητεύοντας τους επικριτές του στους κόλπους των Δημοκρατικών που έθεσαν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του εξαιτίας της ανησυχητικής εικόνας του στην πρόσφατη τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Εθνική μπάσκετ μετά τη νίκη της με την Αίγυπτο, προετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Σλοβενία, με στόχο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Euro της Γερμανίας, σήμερα διεξάγονται οι δύο πρώτοι προημιτελικοί.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα στην Αττική, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα