back to top
26.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

26.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Πανελλαδικές: Σήμερα οι βαθμοί στα Ειδικά Μαθήματα – Πότε ξεκινά η υποβολή των μηχανογραφικών

Διαβάστε επίσης

Σήμερα Παρασκευή θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στο results.it.minedu.gov.gr.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείο Παιδείας, μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ανακοινωθεί οι εναπομείνασες βαθμολογίες των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα Ειδικά, στα Μουσικά Μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες ώστε οι υποψήφιοι να έχουν στην διάθεσή τους το σύνολο των επιδόσεων τους και να υπολογίσουν εκ νέου τα μόρια τους για τις αντίστοιχες σχολές.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τις επιδόσεις τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Επίσης όσοι ήδη το είχαν αιτηθεί στο gov.gr θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Εξάλλου στις αρχές της επόμενη εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για τη εισαγωγή στις Πανεπιστημιακές Σχολές και του παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μηχανογραφικό Δελτίο και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) το αργότερο σε ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα