back to top
33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Τρ. Αλεξιάδης: Έχει αποτύχει η κυβέρνηση στη μάχη κατά της ακρίβειας

Διαβάστε επίσης

Σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια, πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα του 2015. Το  μοναδικό στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που δεν αφορούσε στη μορφή του πολιτεύματος.

Επίδικο ήταν το είδος των οικονομικών μέτρων τα οποία έπρεπε να πάρει η χώρα για την ολοκλήρωση του προηγούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος οικονομικής διάσωσης έναντι του ελληνικού χρέους, αλλά τελικά κι ένα ακόμη πακέτο διάσωσης – το τρίτο κατά σειρά – δεδομένης της εκπνοής του τότε τρέχοντος προγράμματος στήριξης. Αφορμή του δημοψηφίσματος στάθηκε η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας  ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και στους δανειστές-εταίρους, με τη χώρα να βιώνει έναν ακραίο διχασμό και μια βαθιά πόλωση, που τη χώρισαν στα δύο.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος του Αθήνα 984 και των Απόστολου Χονδρόπουλου και Γιώργου Κατσίγιαννη σχολίασε την επέτειο κάνοντας λόγο για «ιστορική καμπή» που όπως είπε «αξίζει να ξανασυζητηθεί στο μέλλον, μαζί με το θέμα της χρεοκοπίας, όχι με όρους κομματικού φανατισμού, αλλά στο πλαίσιο μιας ψύχραιμης αναζήτησης των αιτίων με γνώμονα την αποφυγή της επανάληψής τους».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και ορατής μείωσης των τιμών στα σούπερ μαρκετ, τον κάλεσε να επισκεφθεί τα μεγάλα καταστήματα προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως ισχύουν όσα ανέφερε.

«Βεβαίως, η εκρηκτική άνοδος των τιμών θα έφερνε μια εξισορρόπηση στην αγορά. Μια διακοπή στην έκρηξη του πληθωρισμού και κάποια μείωση, κυρίως στις τιμές επώνυμων προϊόντων, εξ ανάγκης  λόγω του ανταγωνισμού από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Αυτό οφείλεται στη λειτουργία της αγοράς και όχι στις ενέργειες της κυβέρνησης. Χωρίς να θέλω να μηδενίζω,  η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στον τομέα της ακρίβειας. Έγιναν μερικά βήματα, αλλά χρειάζονται περισσότερα και πιο συστηματικά. Ας αντιγράψουν ευρωπαϊκές πολιτικές, της Ισπανίας, που μείωσε τον συντελεστή φόρου (ΦΠΑ) σε συγκεκριμένα προϊόντα κι έφερε αποτελέσματα, σύμφωνα με μελέτη της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ Αλεξιάδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα