back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

32 αγροτοδασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία από τις έξι το απόγευμα χθες μέχρι τις έξι το απόγευμα σήμερα.

Από αυτές σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά  στην Γέφυρα Καλογήρου, στην Πρέβεζα. Επί του πεδίου επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Επίσης σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά σε δασική έκταση στην Τερψιθέα Ναυπακτίας καθώς και στην Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία. Νέο πύρινο μέτωπο και στο Κόμαρο της Αλεξανδρούπολης.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο  Ρουπάκι Ασπροπύργου, στην Ελλοπία Βοιωτίας και στο Μανταμάδο Λέσβου, ωστόσο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στα μέτωπα. 

Στην πολιτική επικαιρότητα:  

Το παρών στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ θα δώσει στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βράδυ της Τετάρτης ο κ Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο των ηγετών που θα παραθέσει στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της βορειο ατλαντικής συμμαχίας. 

Τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα με διαφορετική οργανωτική δομή και λειτουργία προανήγγειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης.  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ‘’απαραίτητες ριζικές αλλαγές που θα επικυρωθούν από το καταστατικό συνέδριο στις αρχές του Φθινοπώρου’’ ενώ απέρριψε την πρόταση της «κίνησης των 87» για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τόσο για τις καταστατικές αλλαγές όσο και για το ζήτημα των συνεργασιών με άλλες δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου.

Στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα επιβεβαίωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρεία, ενώ όπως υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κοινωνία” 

Με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο Χάρης Δούκας, επίσης υποψήφιος για την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ότι το ‘’ενώ το συντηρητικό  μοντέλο απέτυχε το σοσιαλδημοκρατικό ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του’’ και επισημαίνει: ‘’Πρέπει να παρέμβουμε «τώρα» για να μη ζήσουμε την εποχή των τεράτων’’.

Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής μέσω διαδικτυακών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων εντόπισε η ΑΑΔΕ.. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, σε δύο επιχειρήσεις καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα  54,2  και 76 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ σε τρίτη επιχείρηση καταλογίστηκε πρόστιμο 320.000 ευρώ.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.. Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον βασικό ύποπτο. Ο 44χρονος είναι γνώριμος στις αρχές, καθώς φέρεται να είχε ανάμειξη στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου,  τον Ιανουάριο του 2009, ενώ σχετίζεται με ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.. Επίσης έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Από τις υπερόποντιες κτήσεις της Γαλλίας ξεκίνησε σήμερα ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών με κρίσιμο ζητούμενο εάν οι ψηφοφόροι θα ανοίξουν ή θα μπλοκάρουν το δρόμο προς την εξουσία της ακροδεξιάς

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Ένα βήμα πριν τους ολυμπιακούς η εθνική μπάσκετ. Συνέτριψε 96-68 την Σλοβενία 

Η Γαλλία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία. Σήμερα παίζουν Αγγλία – Ελβετία στις 7 και Ολλανδία – Τουρκία στις 10.

Και ο καιρός,   

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα