back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 10-7-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 12-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 09-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-7-2024

EY ZHN 5-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 04-7-2024

Αναλυτικές οδηγίες δίνει ο ΕΟΔΥ για τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν, οι επισκέπτες, οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η συμμετοχή σε μαζική συγκέντρωση αυξάνει την πιθανότητα μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως νοσήματα που μεταδίδονται με τσίμπημα εντόμων και νοσήματα των οποίων η μετάδοση ευνοείται από τις συνθήκες συνωστισμού όπως γρίπη, COVID-19, ιλαρά και ηπατίτιδες. Επίσης, αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων και τραυματισμών.

Πριν το ταξίδι ενημερωθείτε αναφορικά με τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά στη χώρα, στην οποία θα συμμετέχετε σε μαζική συγκέντρωση.

Επισκεφτείτε τον προσωπικό σας ιατρό, πριν την αναχώρηση, ο οποίος θα σας ενημερώσει για τα απαιτούμενα εμβόλια ή /και τα φάρμακα που πρέπει να λάβετε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποφεύγετε τη συμμετοχή στη μαζική εκδήλωση, εάν δεν αισθάνεστε καλά.

Εάν εγκλωβιστείτε σε πλήθος, τοποθετήστε τα χέρια σας στο στήθος σαν πυγμάχος και πατάτε σταθερά στο έδαφος. Μην αντιστέκεστε στη δύναμη του πλήθους. Όταν η μετακίνηση είναι πιο χαλαρή κινηθείτε διαγώνια προς την άκρη της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, επειδή η θερμοκρασία και ο καπνός έχουν τάση να ανεβαίνουν, να σκύψετε χαμηλά για να εισπνέετε περισσότερο οξυγόνο.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και στα τσιμπήματα εντόμων χρησιμοποιώντας αντίστοιχα αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

Εφαρμόζετε συχνά την υγιεινή των χεριών και καταναλώνετε εμφιαλωμένο νερό σε επαρκή ποσότητα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 112 ή εναλλακτικά τις αστυνομικές αρχές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα