back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Α. Συρίγος: Απίστευτα μακριά Ελλάδα-Τουρκία σε όλα τα θέματα ουσίας

Διαβάστε επίσης

Στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών, Aν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος.

Όπως επισήμανε ο κ. Συρίγος, «οι δυο χώρες είναι απίστευτα μακριά σε όλα τα θέματα ουσίας.

«Από τη συνάντηση δεν περιμέναμε κάποια εντυπωσιακή κίνηση, περιμέναμε μια επιβεβαίωση του κλίματος της σχετικής ηρεμίας που υπάρχει από πέρσι τον Μάρτιο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αναφέρομαι μόνο στην καθημερινότητα και στον τρόπο τον οποίο λειτουργούν οι δύο χώρες, χωρίς να αγγίζουν τα θέματα τα οποία τις χωρίζουν απόλυτα».

«Δεν αγγίζουν την πιο βαριά ατζέντα»

«Οι δυο χώρες είναι απίστευτα μακριά σε όλα τα θέματα ουσίας όπως το Κυπριακό, τα θέματα των γκρίζων ζωνών, των αποστρατικοποιήσεων. Η προοπτική της Χάγης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

50 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

«Δεν περιμένουμε κάποια πρόκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν, δεν υπάρχει πιθανότητα να δούμε κάποια ένταση. Εκτιμώ ότι θα μείνει στα ρητορικά, αλλά θα είναι εμφατικά ρητορικά. Θα ακούσουμε διάφορα, όπως για παράδειγμα, τι θαυμάσια που έπραξαν τα τουρκικά ειρηνευτικά στρατεύματα κατά την τουρκική ειρηνευτική αποστολή ,όπως την αποκαλούν οι τούρκοι.

Για διαφοροποιήσεις Καραμανλή -Σαμαρά

«Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος.  Από εκεί και πέρα υπάρχει μια πάγια πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ όταν είναι κυβέρνηση και δεν θεωρώ ότι έχουμε διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτό που γινόταν στο παρελθόν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα