back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», έστειλε αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

«O πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έχει επιλέξει να μην εφαρμόζει ένα κρίσιμο άρθρο της Συμφωνίας ως προς το όνομα της γειτονικής χώρας έναντι όλων, και να αποκαλεί τη χώρα του “Δημοκρατία της Μακεδονίας” εντός των συνόρων, κάτι το οποίο προφανώς απαγορεύεται ρητά από τη συμφωνία. Εντός της αιθούσης και παρουσία όλων των ηγετών του ΝΑΤΟ, δεν ακολούθησε αυτήν την τακτική και χρησιμοποίησε τη συνταγματική ονομασία της χώρας του», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά με το Κυπριακό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών των δυο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις αναφορές του για τα κενά στην άμυνα λόγω της ενίσχυσης στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν είπε ότι υπάρχουν αμυντικές απώλειες της χώρας.

«Η Ελλάδα διαθέτει πλεονασματικό υλικό για να υποστηρίξει την Ουκρανία, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», τόνισε.

Επί ποδός θα βρίσκονται όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο όλο το βράδυ θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες περιμετρικά της χαράδρας, ενώ το πρωί με τη συνδρομή των εναερίων μέσων και τις ρίψεις νερού από αέρος θα προσπαθήσουν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες εντός της χαράδρας.

Ημέρες Καύσωνα στη χώρα, όπου ο υδράργυρος και την επόμενη εβδομάδα τοπικά μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 με 41έναν βαθμούς Κελσίου. Επί ποδός και ο Δήμος Αθηναίων. Από σήμερα, ανοιχτές θα είναι, για όσες ημέρες χρειαστεί, οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε 7 Λέσχες Φιλίας, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επιπλέον καθημερινά θα λειτουργεί η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου, έως τις 7.30 το απόγευμα.

Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Επίσης οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε δύο βάρδιες θα προσφέρουν βοήθεια γεύματα νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους της πόλης.

Ακόμη, η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας.

Τα οικονομικά του κόμματος και των μέσων ενημέρωσης, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, η συζήτηση θα συνεχιστεί σε συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 70 μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στην γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγγου και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιάννη Μπενίση. Τον κατηγορούν για αντικα-στατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη.

“Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα”, το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Επί της αρχής, «ναι» δήλωσε η Νέα Δημοκρατία, «όχι» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τους «Σπαρτιάτες» που δήλωσαν «παρών».

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Χωρίς ταξί έως τις έξι το πρωί η Αθήνα, λόγω απεργίας του ΣΑΤΑ. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 13 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. 575 άτομα χρειάσθηκε να εισαχθούν για νοσηλεία
Εν τω μεταξύ, η Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Σε ένα νέο απίστευτο ατόπημα προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 75ης Συνόδου του ΝΑΤΟ, καθώς θέλοντας να καλωσορίσει και να παρουσιάσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον αποκάλεσε «Πούτιν».

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Χαρκόβου, ανακοίνωσαν ουκρανικές αρχές.

ΚΑΙΡΟΣ
Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα