back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Κ. Νταμπίζας: Τα προγνωστικά για τον μεγάλο τελικό του Γιούρο 2024 – Ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν από τη σέντρα για τον μεγάλο τελικό του διεθνούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που διεξάγεται φέτος στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, με την κορυφαία αναμέτρηση ανάμεσα σε Αγγλία και Ισπανία, ο Κώστας Νταμπίζας μίλησε στον Αθήνα 984 και στη Δέσποινα Μπαρδάκου.

Ο νικητής,  θα αγωνιστεί αργότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ -ΟΥΕΦΑ 2025 εναντίον του νικητή του Κόπα Αμέρικα 2024.

Για τον Κώστα, γιο του Νίκου Νταμπίζα, η πλάστιγγα γέρνει προς την Αγγλία. Θεωρεί φαβορί την Ισπανία, αλλά  πιστεύει ότι τελικά οι Βρετανοί  θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν το Κύπελλο.

«Έχω την αίσθηση πως η Αγγλία θα τα καταφέρει…Αν και είχε μέτριο αγωνιστικό ξεκίνημα, ήταν πάντα πειστική ως προς το αποτέλεσμα. Παρά τη γκρίνια και την εξωτερική πίεση, η σταθερότητα παικτών και προπονητή έδωσε στην ομάδα το εισιτήριο για τον τελικό. Απέδειξε πως έχει κάνει βήματα προόδου και είναι σίγουρα ένα ισχυρό σύνολο. Άλλωστε το απέδειξε στον αγώνα απέναντι στην Ολλανδία με το νικητήριο δεύτερο γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά».

Όσο για την Ισπανία λέει πως διαθέτει αδιαμφισβήτητο ταλέντο, δική της φιλοσοφία και για  αυτόν το λόγο κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Επομένως, ο αγώνας θα κριθεί στο πεδίο της διαχείρισης. «Το ταλέντο και οι ικανότητες δεν επαρκούν για τη νίκη. Θα υπάρχουν και μετά την όποια έκβαση του αγώνα. Χρειάζεται προσοχή και ειδική ψυχολογία για την αντιμετώπιση του μεγάλου φορτίου που βαραίνει παίκτες και προπονητή. Το ζήτημα-κλειδί είναι πως θα λειτουργήσουν υπό πίεση όλοι μαζί και καθένας χωριστά, ώστε να ληφθούν οι καλύτερες πρωτοβουλίες και αποφάσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα