back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Μπάιντεν: «Θα τελειώσω τη δουλειά που ξεκίνησα, θα νικήσω ξανά τον Τραμπ»

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Τύπου, η οποία διήρκησε 59 λεπτά έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί απόσυρσής του και υποσχέθηκε να συνεχίσει τη μάχη, επιμένοντας ότι είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Νομίζω πως είμαι ο άνθρωπος με τα περισσότερα προσόντα για να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Τον νίκησα μια φορά ήδη, θα τον νικήσω ξανά. Δεν το κάνω αυτό για την υστεροφημία μου. Είμαι εδώ για να ολοκληρώσω τη δουλειά που ξεκίνησα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως η αντιπρόεδρός του, η Κάμαλα Χάρις, έχει «τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος».

«Δεν θα την είχα επιλέξει αν δεν θεωρούσα από την αρχή ότι έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος (…) για αυτό την επέλεξα», επέμεινε ο Δημοκρατικός, 81 ετών, ο οποίος δέχεται εντεινόμενες πιέσεις να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπό εντεινόμενη πίεση για να αποσυρθεί από την κούρσα για την επανεκλογή του, αντεπιτέθηκε, επαναλαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO πως θεωρεί ότι ο ίδιος έχει τα περισσότερα «προσόντα», πως είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Νομίζω πως είμαι ο άνθρωπος με τα περισσότερα προσόντα για να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Τον νίκησα μια φορά ήδη, θα τον νικήσω ξανά», διαβεβαίωσε ο κ. Μπάιντεν. Το ζητούμενο, πρόσθεσε, δεν είναι η υστεροφημία του, η πολιτική κληρονομιά του: «Το κάνω για να τελειώσω τη δουλειά που άρχισα».

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO ότι σύμμαχοι των ΗΠΑ φοβούνται «καταστροφή» σε περίπτωση νέας θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Οι «ευρωπαίοι σύμμαχοι» δεν είπαν «‘Τζο, μην θέσεις υποψηφιότητα’», τόνισε σε δημοσιογράφους ο αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό που μου είπαν ήταν ‘πρέπει να νικήσεις, δεν μπορείς να αφήσεις να επιστρέψει αυτός ο τύπος. Θα ήταν καταστροφή’», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με έντονες αμφισβητήσεις για την πνευματική του οξύτητα, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον πως θα παραμείνει ικανός, αν επανεκλεγεί, να «αντιμετωπίσει» τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τα επόμενα χρόνια.
«Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω τώρα καθώς και σε τρία χρόνια», είπε ο Δημοκρατικός, 81 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα