back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δ. Μάντζος: Οι υποψήφιοι θα κριθούν και θα αξιολογηθούν όταν τοποθετηθούν πολιτικά για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

«Οι υποψήφιοι θα κληθούν να ξεδιπλώσουν την πολιτική τους πλατφόρμα, την ατζέντα της ιδεολογικής τους ταυτότητας και τις σκέψεις τους για την κομματική οργάνωση και η βάση, τα στελέχη θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν. Αυτό ισχύει και για την ‘Αννα Διαμαντοπούλου», τόνισε μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα  Παπαβασιλείου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

«Κάθε υποψηφιότητα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της συνέπεια στον χώρο. Οι επιλογές των υποψηφίων και σήμερα και στο παρελθόν συναξιολογούνται»,πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ενεργειακό ο κ. Μάντζος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει να ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση γιατί αν μιλάμε για τον εαυτό μας αντί για τα προβλήματα της κοινωνίας η εξέλιξη θα είναι κακή: «Το ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας για το οποίο πανηγύριζε η κυβέρνηση ότι το αντιμετώπισε επανήλθε τόσο με την επιστροφή των επιδοτήσεων από τι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι αποκλεισμένες από τις τράπεζες και εκτός του Ταμείου Ανάπτυξης όσο και με τις αυξήσεις στις τιμές μέσα από τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια. Η κυβέρνηση πρέπει να επέμβει με την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν στην πραγματική τους διάσταση όσο και με την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας».

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελληνοτουρκική προσέγγιση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε συνδέσει τα Ελληνοτουρκικά με το Κυπριακό: «Δεν νοούνται ήρεμα νερά με την Τουρκία να μιλάει για διχοτόμηση και να επιδιώκει τετελεσμένα. Συστατικό του Ελληνοτουρκικού διαλόγου πρέπει να είναι το Κυπριακό και η επίλυση του με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τέλος αναφερόμενος στην υπόθεση Μπελέρη ο κ. Μάντζος υποστήριξε ότι αρχικά εξελέγη και είναι σωστό που ανέλαβε τα καθήκοντα του στο ευρωκοινοβούλιο ωστόσο επέμεινε πως η κυβέρνηση είχε εργαλειοποιήσει την υποψηφιότητα του: “Η εργαλειοποίηση είναι δεδομένη. Η ελληνική διπλωματία δεν κατάφερε να διοριστεί δήμαρχος και να στηρίξει την ελληνική μειονότητα. Επίσης το θέμα αυτό δεν είναι διμερές, έχει να κάνει με την προστασία των μειονοτήτων από την κυβέρνηση της γείτονα χώρας στο δρόμο προς την ένταξη της στην ΕΕ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα