back to top
28.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Πισσώνα Εύβοιας. Διάσπαρτες εστίες καίνε εντός της περιμέτρου της φωτιάς. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, η Δασική Υπηρεσία και εθελοντές έδωσαν μάχη και δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες με μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την πορεία της και να προστατεύσουν οικισμούς.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, ενώ από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- και σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα.

Σε εξέλιξη η κηδεία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη σε πλήγμα το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ.

Η επίσημη τελετή άρχισε νωρίς το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ιράν.

Πλήθος κόσμου με παλαιστινιακές σημαίες συγκεντρώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, στην καρδιά της πόλης.

Την ανησυχία τους για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή εξέφρασαν αρκετά κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση.

Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση -που ζήτησε το Ιράν- ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε πως οι επιθέσεις στην Τεχεράνη και στη Βηρυτό, όπου το Ισραήλ στοχοποίησε ανώτερο στέλεχος της λιβανικής Χεζμπολάχ, αποτελούν «επικίνδυνη κλιμάκωση».

«Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά και θα επιβάλει βαρύ τίμημα σε οποιαδήποτε επίθεση» τόνισε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Τα πλήγματα στην Τεχεράνη και στη Βηρυτό που αποδίδονται στο Ισραήλ δεν βοηθούν στη μείωση των περιφερειακών εντάσεων, και οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ενδείξεις για επικείμενη κλιμάκωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί εάν τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να πλήξουν τις προοπτικές μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Συνέχεια στο θέμα των υποκλοπών, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιδιώκει να δώσει η αντιπολίτευση. Πέντε κόμματα κατέθεσαν αίτημα για σύγκληση της επιτροπής, στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου που προκάλεσε αντιδράσεις.

Γαλάζιες πηγές αναφέρουν ότι ποτέ στο παρελθόν η Βουλή δεν έχει θέσει υπό την κρίση της δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα ανώτατων δικαστηρίων καθώς θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

Νέα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων, σε δύο κοπάδια που αριθμούν συνολικά 300 ζώα, ανιχνεύθηκαν στην Κρήτη – Νέο κρούσμα πανωλης εντοπίστηκε και στον Δημο Τεμπων σε κτηνοτροφική μονάδα της Λάρισας.

Λήγει αύριο 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα. Τελευταία ημέρα η Παρασκευή και για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%.

Το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Ο Θοδωρής Τσελίδης αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης, στο Τζουντο έναντι του Ισπανού αντιπάλου του, στην κατηγορία των 90 κιλών.

Αρχίζουν σήμερα τα αθλήματα στίβου. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αγωνίζεται στις 10 και 20 το πρωί στα 20χλμ βάδην. Στον τελικό των 200 μ. στο ύπτιο ανδρών απόψε στις 9.37 ο Απόστολος Χρήστου.

Απέναντι στον παγκόσμιο θρύλο του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθεί στις 8 το βράδυ αντιμέτωπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Σε κωπηλασία, κολύμβηση και windsurf οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές.

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ζητούσε επίμονα το Κίεβο έφθασαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο και τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών.

Υπό εντεινόμενη διεθνή πίεση να παρουσιάσει αποδείξεις για την αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε δυο ηγέτες της πως έχουν «αίμα στα χέρια τους» κι απείλησε ότι θα φυλακιστούν, ενώ ορκίστηκε πως οι αντίπαλοί του δεν θα πάρουν «ποτέ την εξουσία» στη χώρα.

Και ο καιρός: Αίθριος στην Αττική, με βοριάδες τοπικά ως 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 36 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα