back to top
33.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

33.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Γεμάτα με τους αδειούχους του Αυγούστου αλλά και τουρίστες αναχωρούν τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού για προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου.

Περισσότερα από 120 ακτοπλοϊκά δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν από σήμερα έως και την Κυριακή από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 90% και για τους προορισμούς των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων να φθάνουν και το 100%. Η κίνηση περιμετρικά του λιμανιού και στους γύρω δρόμους είναι αυξημένη και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να το συνυπολογίσουν για να φθάσουν εγκαίρως και να επιβιβαστούν στο πλοίο της αναχώρησής τους χωρίς προβλήματα.

Διάσπαρτες εστίες καίνε στο πύρινο μέτωπο του νότιου Ρεθύμνου. Η φωτιά που ξεκίνησε προχθές τον δήμο Αμαρίου και έκαιγε σε διάσπαρτες μικρές εστίες, αναζωπυρώθηκε χθες. Από νωρίς το πρωί επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με πολύ ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ήχησε πολλές φορές το 112 για την εκκένωση εννέα οικισμών .

Το Ισραήλ συναινεί στην αποστολή αντιπροσωπείας για να συμμετάσχει στην συνάντηση της 15ης Αυγούστου που πρότειναν οι διαπραγματευτές (ΗΠΑ, Κατάρ και Αίγυπτος) ώστε να προσπαθήσουν να επιτύχουν μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση αυτή καταγράφτηκε καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στον παλαιστινιακό θύλακα και αφού έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι χθες σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον δυο σχολείων, και με φόντο τις ανησυχίες για ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε μέσω X ότι συζητήθηκαν με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπίσουν το Ισραήλ, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του. Στη Μέση Ανατολή έφτασαν ήδη αμερικανικά μαχητικά F-22.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και ένας αξιωματούχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο CNN ότι οι φόβοι είναι μεγαλύτεροι τώρα για την ανάληψη δράσης από τη Χεζμπολάχ παρά από το Ιράν, αυξάνοντας την προοπτική ότι η ομάδα πολιτοφυλακής με έδρα το Λίβανο μπορεί να δράσει χωρίς αυτούς.

Δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι και ανώτατο στέλεχος μυστικών υπηρεσιών χώρας της Δύσης είπαν άλλωστε στους New York Times ότι βάσει των τελευταίων πληροφοριών αυτή που θα χτυπήσει πρώτη θα είναι η Χεζμπολάχ.

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 48χρονος που δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη . Ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε συλλήψεις για έξι άτομα μετατράπηκαν οι προσαγωγές 16 ατόμων που έγιναν χθες βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από επίθεση με πέτρες σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στη περιοχή .

Στη διάσωση 52 αλλοδαπών που επέβαιναν σε σκάφος προχώρησε τα ξημερώματα φορτηγό πλοίο με σημασία Παναμά στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Γαύδου. Όλοι τους παρελήφθησαν από το φορτηγό πλοίο το οποίο αναμένεται να τους αποβιβάσει στην Παλαιοχώρα Χανίων .

Σε υψηλό εξαμήνου κυμαίνονται οι τιμές του φυσικού αερίου στο ολλανδικό hub TTF, στον απόηχο των κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες Η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, το «φράγμα» των 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου, συνιστώντας την υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Μαζική» επιδρομή με drones εξαπολύθηκε τη νύχτα στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, Ιγκόρ Αρταμόνοφ.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών στα περίχωρά της «για την ασφάλειά τους» — το μέτρο αφορά 416 νοικοκυριά. Η πόλη Λίπετσκ βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Στην ίδια περιφέρεια, μια βάση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στις φλόγες, όπως μετέδωσαν τα επίσημα πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό οφείλεται στην ουκρανική επίθεση ή όχι.

Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεμαχία που θα φιλοξενήσει το δίκτυο ABC News ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου

Ξεκινάει από αυτή την ώρα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως και τα μεσάνυχτα της 16ης Αυγούστου. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr.

Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες… σε εξέλιξη ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης των 10 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα, με τον Άλκη Κυνηγάκη να βρίσκεται στην 8η θέση.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην ελευθέρα πάλη θα αντιμετωπίσει, στην πρώτη σειρά των ρεπεσάζ που ξεκινούν στις 12:00, τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς κι αν προκριθεί θα διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Αμινέ.

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι βορειοανατολικοί τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα