34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Η Κίνα χαιρετίζει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στο Μπανγκλαντές

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Κίνας εξέφρασε ικανοποίηση για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στο Μπανγκλαντές, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης οικονομολόγος Μουχάμαντ Γιούνους, έπειτα από τις διαδηλώσεις και τις αιματηρές ταραχές που συγκλόνισαν τη χώρα της νότιας Ασίας από τον περασμένο μήνα, αναγκάζοντας εντέλει την πρώην πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα να εγκαταλείψει τη χώρα και να παραιτηθεί.

«Η Κίνα καταγράφει τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης στο Μπανγκλαντές και τον χαιρετίζει», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της κινεζικής διπλωματίας.

Ο 84χρονος νομπελίστας Ειρήνης Γιούνους ορκίστηκε χθες Πέμπτη επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης που ανέλαβε για να οδηγήσει, με «δημοκρατική διαδικασία», τη χώρα σε νέες εκλογές, έπειτα από 15 χρόνια μονοκρατορίας της της έκπτωτης πρωθυπουργού Χασίνα.

Η κυρία Χασίνα, 76 ετών, την οποία εγκατέλειψαν ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας, τράπηκε σε φυγή με ελικόπτερο και προσέφυγε στην Ινδία τη Δευτέρα, έπειτα από τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ταραχές που ξέσπασαν τον Ιούλιο. Τουλάχιστον 455 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κρίση αυτή, με έναυσμα σύστημα ποσοστώσεων για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Η Κίνα «σέβεται τον δρόμο της ανάπτυξης που επέλεξε με πλήρη ανεξαρτησία ο λαός του Μπανγκλαντές» και είναι «έτοιμη να συνεργαστεί» με τη νέα κυβέρνηση, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα