back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024: Δώρο smartphone σε όλους τους αθλητές, εκτός από τους Βορειοκορεάτες

Διαβάστε επίσης

Όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες, που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων, έλαβαν ως δώρο από την νοτιοκορεατική τεχνολογική εταιρεία Samsung, ένα «έξυπνο τηλέφωνο» τελευταίας γενιάς. Ωστόσο, αυτό το δώρο, δεν αφορά στους αθλητές και στις αθλήτριες από την Βόρεια Κορέα, δεδομένου ότι μία τέτοια κίνηση, ενδεχομένως να παραβίαζε τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Ο επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», η Samsung Electronics ανακοίνωσε την διανομή μιας ειδικής έκδοσης Games του smartphone Galaxy Z Flip 6 στους «περίπου 17.000 αθλητές» που έδωσαν «το παρών» στην κορυφαία διοργάνωση.

Ωστόσο, κανένας Βορειοκορεάτης συμμετέχων δεν έλαβε τηλέφωνο Samsung, όπως διαβεβαίωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας είχε εξηγήσει ότι αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να παραβιάσει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών που επιβλήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ, ιδίως λόγω του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας απαγόρευε «την άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στην Βόρεια Κορέα οποιουδήποτε βιομηχανικού μηχανήματος», συμπεριλαμβανομένων των smartphones.

Αυτή η ενημέρωση ακολούθησε πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από το Radio Free Asia, ένα μέσο που χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το οποίο η Βόρεια Κορέα είχε λάβει αυτές τις διάσημες συσκευές.

Το Galaxy Z Flip 6 είχε ήδη βρεθεί στο επίκεντρο των Ολυμπιακών ειδήσεων στις 31 Ιουλίου. Οι παίκτες του πινγκ πονγκ από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, αντίστοιχα ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό διπλό, εμφανίστηκαν μαζί εκείνη την ημέρα σε μια selfie που τραβήχτηκε με το ίδιο μοντέλο από τον Νοτιοκορεάτη, Λιμ Γιονγκ Χουν.

Μια φευγαλέα στιγμή ένωσης μεταξύ των δύο γειτόνων, που τυπικά βρίσκονται ακόμη σε πόλεμο από τη σύγκρουση τους μεταξύ 1950 και 1953, έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Οι σχέσεις τους αυτήν την στιγμή διανύουν μια από τις πιο τεταμένες περιόδους των τελευταίων ετών, με την Πιονγκγιάνγκ να ανακοινώνει την περασμένη Δευτέρα την ανάπτυξη 250 εκτοξευτών πυραύλων στα διακορεατικά σύνορα.

Κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε επίσης τα smartphone της Samsung που πρόσφεραν οι διοργανωτές, οι οποίοι ζήτησαν να δοθούν οι συσκευές στους Βορειοκορεάτες αθλητές κατά την αναχώρηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα