back to top
36.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Κ. Δημογλίδου: Στο πλευρό της Πυροσβεστικής η ΕΛΑΣ για τις φωτιές στην Αττική- Έγιναν 400 απεγκλωβισμοί

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων για την απομάκρυνση πολιτών που κινδύνευσαν στις περιοχές,  οι οποίες πλήττονται από τις μεγάλες φωτιές στη βορειοανατολική Αττική.

Στο έργο της Αστυνομίας, στο πλευρό της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε μέσω του Αθήνα 984 η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Μίλησε στον Γιώργο Αποστολίδη για τις δύσκολες εικόνες και καταστάσεις που αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί προχωρώντας σε τουλάχιστον 400 απεγκλωβισμούς έως σήμερα. Παράλληλα, ήταν παρόντες με αρωγή και στη μεταφορά ζώων, ενώ έκαναν  συνεχείς περιπολίες για την αποτροπή λεηλασιών στις εγκαταλελειμμένες κατοικίες των πυρόπληκτων οικισμών.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου «Η ΕΛΑΣ στέκεται στο πλευρό της Πυροσβεστικής. Όλες οι ενέργειες γίνονται για να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες και τους πολίτες. Αυτές τις ημέρες είδαμε δύσκολες εικόνες. Με την αστυνομία να απομακρύνει κόσμο από τα σπίτια του, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Έγιναν περισσότεροι από 400 απεγκλωβισμοί πολιτών, όχι μεταφορές. Ακόμα, υπήρχαν και πολλά ζώα που έπρεπε να μεταφερθούν από κατοικίες όπου βρισκόντουσαν και έπρεπε η αστυνομία να τις ανοίξει για να μπει  μέσα. Αστυνομικοί έμειναν σε σπίτια που είχαν εκκενωθεί κι έκαναν περιπολίες καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρρήξεων και λεηλασιών. Αυτή τη φορά, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό, δεν έχουμε κάποια σχετική αναφορά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα