back to top
34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Στ. Κουνούκλας: Εκτός λειτουργίας 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ σε Βαρνάβα, Διόνυσο, Μαραθώνα, Ν. Μάκρη και Νταού Πεντέλης

Διαβάστε επίσης

Εκτός από τις ζωές και τις περιουσίες που χάθηκαν στις φλόγες από την πύρινη λαίλαπα, η  Ανατολική Αττική μετρά απώλειες στον φυσικό πλούτο, το ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις κρατικές υποδομές. Στη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων 50 χρόνων, η οποία  έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό.

Η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές επιδεινώνεται και από τις διακοπές ηλεκτροδότησης, τις οποίες αγωνίζεται να αποκαταστήσει το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος για την καταγραφή των ζημιών.

Ένα τεράστιο πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης  περιγράφει ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Στέφανος Κουνούκλας σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984.

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 80 ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΔΙΟΝΥΣΟ, ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ  ΠΕΝΤΕΛΗ

«Εκτός λειτουργίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ σε Βαρνάβα, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Νταού Πεντέλης. Προβληματική η λειτουργία άλλων 40 σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Γέρακα» λέει στην Έλενα Μπρέγιαννη, επισημαίνοντας πως  μένουν πολλά να γίνουν, αλλά ακόμη δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας για το πότε θα μπορέσουν να επανηλεκτροδοτηθούν οι πληγείσες περιοχές.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ – ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ 8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να αποκτήσουν και πάλι ρεύμα 8 χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Θέλουμε να ανταποκριθούμε άμεσα, ωστόσο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με βεβαιότητα πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, καθώς συνεχίζεται η επιθεώρηση ώστε να διαπιστωθούν το μέγεθος και η έκταση της ζημιάς. Το περασμένο βράδυ (Δευτέρα 12 Αυγούστου) κάναμε ελέγχους στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια και αργά απόψε θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε που φτάσαμε σήμερα. Προχωράμε… Μέρα με την ημέρα θα γίνεται ορατή η βελτίωση της κατάστασης».

Ο κ Κουνούκλας διαβεβαίωσε ότι είναι επί ποδός όλα τα συνεργεία της ΔΕΗ συνεπικουρούμενοι από ενισχύσεις και θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

«Έχουν έρθει ενισχύσεις απ όλη τη χώρα. Παλεύουν μαζί μας – σε δύσκολες συνθήκες, με υψηλό θερμικό φορτίο- και συνεργαζόμενοι εργολάβοι. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσει να αποκτήσει ξανά ο καταναλωτής ηλεκτρικό ρεύμα».

Με αφορμή τις  φωτιές που έχουν εκδηλωθεί σε σημεία της χώρας ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προσεγγίζουν αγωγούς, κολώνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύου, τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα