back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Ν. Κοσμοπούλου: Τρία συνεργεία μηχανικών για την αποτίμηση των καταστροφών από τις φωτιές στην Πεντέλη

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικά τα μηνύματα μετά και τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα με τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Γιατί δεν είναι μόνο η εικόνα αδυναμίας στην αντιμετώπιση της λαίλαπας η οποία σάρωσε ακόμη έναν πνεύμονα πρασίνου στο λεκανοπέδιο, αλλά και η επόμενη ημέρα. Και αυτή είναι δυσκολότερη  εξ αιτίας των καταστροφών σε δεκάδες σπίτια, ενώ στον τραγικό απολογισμό περιλαμβάνεται και η απώλεια της 65χρονης Νάντιας στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Μετά από τη διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιήθηκε πως  έχουν υποστεί καταστροφές περίπου 100 σπίτια, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν πως το δάσος της Πεντέλης, θα χρειαστεί περισσότερα από 15 χρόνια να επανέλθει.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΕ 3 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, σε μια πρώτη ενημέρωση που έκανε μέσω του Αθήνα 984 για τις ενέργειες μετά την καταστροφή και την εξέλιξη στην καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες, τόνισε πως «η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 13 Αυγούστου με δύο συνεργεία μηχανικών από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στα οποία σήμερα προστέθηκε άλλο ένα».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ

Η εξίωση όμως γίνεται δυσκολότερη, εξ αιτίας των αναζωπυρώσεων που σημειώνονται στην τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή.

«Έχουμε συνεχώς νέα περιστατικά. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου λαμπάδιασε ένα δέντρο κοντά στα καμένα, ανατολικά από το σημείο όπου βρίσκεται η σπηλιά του Νταβέλη. Επίσης,  στο τρίστρατο κάηκε ένα κομμάτι από την λεγόμενη πίστα του moto cross, ενώ ανήμερα  Δεκαπενταύγουστου εκδηλώθηκε φωτιά από γκαζάκι μέσα στη δημοτική ενότητα Βριλησσίων, αλλά ευτυχώς κατασβέστηκε άμεσα» επισήμανε η Δήμαρχος Πεντέλης.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΡΜΟΔΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Παράλληλα, η κυρία Κοσμοπούλου υπογράμμισε την «ανάγκη να γίνουν κορμοδέματα στις καμένες εκτάσεις, ώστε να αποτραπούν πλημμύρες και περαιτέρω καταστροφές».

«Για το λόγο αυτό» όπως γνωστοποίησε «τέσσερα συνεργεία θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Αυγούστου να κόβουν τους καμένους κορμούς στην περιοχή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα