back to top
24.7 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέας ηγεσίας. Νωρίτερα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφάσισε πρώτη με 3 Νοεμβρίου το έκτακτο Συνέδριο και 24 Νοεμβρίου κάλπες για νέο αρχηγό, με τον β’ γύρο να διεξάγεται την 1η Δεκεμβρίου.

51 κλήσεις δέχτηκε εως τώρα η Πυροσβεστική για την Αττική, μετα την έντονη απογευματινή βροχόπτωση. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες. Από την καταιγίδα πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισε και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος. Νωρίτερα μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Λήμνου, καθώς η κακοκαιρία Atena θα επηρεάσει τις συγκεκριμένες περιοχές τις επόμενες ώρες, έως και αύριο το μεσημέρι.

Εν αναμονή στη Χαριλάου Τρικούπη της ανακήρυξης από την ΕΔΕΚΑΠ, των υποψηφίων για την προεδρία ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με 27,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη με 21,1% δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political».

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και αύριο από το βήμα της 88ης ΔΕΘ θα περιγράψει έναν άλλον πολιτικό δρόμο, διότι η πατρίδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική δύναμη η οποία θα είναι η αυριανή κυβέρνηση απέναντι στη ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μία σημαντική απόφαση που συνδέεται με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη νόμου, με την οποία δεν υπολογίζεται η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση με το σκεπτικό ότι αυτή παραβιάζει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει αύριο στα σχολεία όλης της χώρας και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα θρανία τους. Ο Αθήνα 984 από τις 7 το πρωί, έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, φιλοξενεί, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές, ξετυλίγοντας το κουβάρι των ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο μικροσκόπιο του σταθμού της πόλης μπαίνουν όλα τα θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τις ελλείψεις μέχρι το κόστος της Παιδείας για την οικογένεια.

Έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η διανομή σχολικών τσαντών, τετραδίων και γραφικής ύλης, σε 1.770 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Δήμο Αθηναίων. «Ο δείκτης πολιτισμού μίας πόλης μετριέται κυρίως από τον τρόπο που φροντίζει τους πιο ευάλωτους και ιδιαίτερα τα παιδιά” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισκεπτόμενος τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη σε καλή κατάσταση μπορούν να επικοινωνούν στο 210 5246515-6.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, ένας Έλληνας οδηγός φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε Τούρκο μοτοσυκλετιστή, ενώ προσπαθώντας να διαφύγει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε φορτηγό και προσέκρουσε στις μπάρες.
Όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και κινήθηκε επιθετικά προς τους τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο δεξί του πόδι.
Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε και στις ελληνικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη.

Για τον κίνδυνο η Δυτική Όχθη να μεταμορφωθεί σε μια νέα «Λωρίδα της Γάζας» προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Η δήλωση έγινε με αφορμή την αυξανόμενη τις τελευταίες εβδομάδες βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε θανατηφόρες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στα παλαιστινιακά εδάφη, Μουχάναντ Χάντι, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αισθάνονται πως είναι “ζόμπι” αναφερόμενος στην ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τη δεύτερη νίκη της στο Nations League φιλοδοξεί να κάνει απόψε στις 10 παρά τέταρτο η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα