back to top
24 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

24 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει αύριο στα σχολεία όλης της χώρας και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα θρανία τους. Ο Αθήνα 984 από τις 7 το πρωί, έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, φιλοξενεί, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές, ξετυλίγοντας το κουβάρι των ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο μικροσκόπιο του σταθμού της πόλης μπαίνουν όλα τα θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τις ελλείψεις μέχρι το κόστος της Παιδείας για την οικογένεια.

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει ο Δήμος Αθηναίων τη διανομή σχολικών ειδών σε 1.770 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Ο δείκτης πολιτισμού μίας πόλης μετριέται κυρίως από τον τρόπο που φροντίζει τους πιο ευάλωτους και ιδιαίτερα τα παιδιά” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισκεπτόμενος τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης.

Aντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ τη διάταξη που δεν υπολόγιζε την προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση με το σκεπτικό ότι αυτή παραβιάζει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Τις ημερομηνίες για συνέδριο και εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Πρώτη με 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το έκτακτο Συνέδριο και 24 Νοεμβρίου θα στηθούν κάλπες για νέο αρχηγό, με τον β’ γύρο να διεξάγεται την 1η Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, παρουσίασε στην Πολιτική Γραμματεία τον σχεδιασμό για την παρουσία του κόμματος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Εν αναμονή στη Χαριλάου Τρικούπη της ανακήρυξης από την ΕΔΕΚΑΠ, των υποψηφίων για την προεδρία ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με 27,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη με 21,1% δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political».

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και αύριο από το βήμα της 88ης ΔΕΘ θα περιγράψει έναν άλλον πολιτικό δρόμο, διότι η πατρίδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική δύναμη η οποία θα είναι η αυριανή κυβέρνηση απέναντι στη ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

51 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για την Αττική, μετα την έντονη απογευματινή βροχόπτωση. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες. Νωρίτερα μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Λήμνου, καθώς η κακοκαιρία Atena θα επηρεάσει τις συγκεκριμένες περιοχές τις επόμενες ώρες, έως και αύριο το μεσημέρι.

Το μεταναστευτικό ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στη Γερμανία, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τις συνομιλίες με τον κυβερνητικό συνασπισμό σχετικά με τα μέτρα ανάσχεσης της παράτυπης μετανάστευσης. Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροθυμία να προχωρήσει σε αποτελεσματικά μέτρα και την χαρακτήρισε «ακέφαλη». Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο προερχόμενος από τους Φιλελεύθερους υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ανοιχτός σε επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ η Πράσινη υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι έφυγε παρά την κυβερνητική πρόθεση να υιοθετήσει τις προτάσεις της.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με 1-0 προηγείται στο Δουβλίνο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας για το Nations League.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα