back to top
27.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Σημαντική η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

Σημαντική, χαρακτήρισε τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Νέα Υόρκη, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, σε μια  αποτίμηση που έκανε, μέσω του  Αθήνα 984, μιλώντας στους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΝΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αναφερόμενος στα αγκάθια στα ελληνοτουρκικά ενόψει της μαύρης επετείου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο και με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας, ξεκαθάρισε ότι «το μήνυμα στην Τουρκία είναι πως μόνη αποδεκτή λύση στο τραπέζι αποτελεί η πάγια ελληνική θέση για μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία, απέναντι σε κάθε καινοφανή πρόταση που έχει να κάνει με οριστική διχοτόμηση της Κύπρου ή συνομοσπονδία. Επειδή κάθε άλλη προοπτική απορρίπτεται από τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα».

Ως προς την απόδοση από την Τουρκία καθεστώτος παρατηρητή στο ψευδοκράτος στο πλαίσιο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ο κ. Χατζηβασιλείου έκανε λόγο για «τερτίπια και ανίσχυρες κινήσεις για ένα παράνομο μόρφωμα, που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν, πλην της Άγκυρας».    

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επίσης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Μίτκσοσκι, για «αλυτρωτική ρητορική» με αφορμή τη διεθνοποίηση των προκλήσεών του όταν αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στο forum της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Προειδοποίησε ότι «εμείς δεν μπλοφάρουμε, θα κλείσει η Ευρωπαϊκή πόρτα για τα Σκόπια, αν συνεχίσουν να παίζουν κορώνα γράμματα την πορεία της πατρίδας τους», ενώ διεμήνυσε πως «αυτό θα πλήξει κυρίως τους πολίτες αποστερώντας τους από εργαλεία ανάπτυξης, ευημερίας, αλλά και από την προσδοκία της ευρωπαϊκής ασφάλειας». 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Κληθείς να τοποθετηθεί σε δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, αλλά και στις βολές της αντιπολίτευσης ότι ο Πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραδέχθηκε κενά στην άμυνα της χώρας, λόγω της ελληνικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, έκανε λόγο για «fake news, αθλιότητες, θλιβερά γεγονότα και κοπτοραπτική», εξισώνοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Λύση ως προς την κριτική και τις θέσεις τους σε εθνικά θέματα.

«Πρόκειται για μια ακόμα άθλια διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ την Ελληνική Λύση, που δυστυχώς συμπορεύονται στην διασπορά fake news, κάτι που γίνεται πιο θλιβερό όταν αφορά ζητήματα εθνικής Άμυνας και  ασφάλειας. Έχουν προχωρήσει σε μια απαράδεκτη κοπτοραπτική μέθοδο στην προσπάθεια να αποδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήθεν δήλωση για κενά στην εθνική μας άμυνα λόγω Ουκρανίας Είναι αστεία πράγματα, ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναφερόταν ξεκάθαρα στην Ευρώπη κι όχι στη χώρα μας. Όποιος την διαβάσει θα το αντιληφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη» ήταν η απάντηση του κ. Χατζηβασιλείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα