back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Διεθνείς αγορές: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές

Διαβάστε επίσης

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα αυτή με απώλειες καθώς η ανησυχία των επενδυτών για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα βάρυναν τις μετοχές τεχνολογίας, ενώ ο χρυσός, τα κρατικά ομόλογα και τα νομίσματα που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο ενισχύθηκαν.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε 5,8%, μια πτώση που έχει να καταγραφεί από την κρίση της Covid-19 τον Μάρτιο του 2020.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν νωρίτερα πτώση άνω του 1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε απώλειες 1,4% αφού νωρίτερα υποχώρησε σε χαμηλό τριμήνου.

Η αγορά επηρεάστηκε από τα ασθενέστερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες.

Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές επίσης υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον μηνών, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Intel. Ο τεχνολογικός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 3,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησε σήμερα κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,978%. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου μειώθηκε νωρίτερα επίσης κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,248%.

Το ελβετικό φράγκο ενισχύθηκε κατά 0,1% στο 0,8718 ανά δολάριο, έχοντας νωρίτερα διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε 0,6% στα 2.462 δολάρια η ουγγιά.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα