back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

To μεσημέρι οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Αναθεωρημένες προς τα πάνω, κατά 0,2%, αναμένονται οι χειμερινές προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που δημοσιοποιεί σήμερα η Κομισιόν και θα πλησιάζουν αυτές της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αντί της πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,3% το 2020, που ανέφερε η φθινοπωρινή της έκθεση, πλέον η Κομισιόν θα κινείται στο 2,5%.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο με βάση τις Φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2020 θα έφτανε στο 2,3% και στο 2% το 2021. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε ανακοινώσει τις βελτιωμένες εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόσο για εφέτος όσο και για το 2021 στο 2,5%.

Εκμεταλλευόμενος το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές, μετά και το ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε χθες το 10ετές ομόλογο, ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου.

«Η συνεχής μείωση του επιτοκίου και η διατήρησή του σε χαμηλό ύψος αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα