back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σε επαγρύπνηση το υπ. Υγείας για τον Κοροναϊο – Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Στη σύσκεψη, μετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια ώρα, σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται οι υγιειονομικές αρχές της χώρας, μετά τα πολλαπλά κρόυσματα κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες, στην γειτονική Ιταλία.

Η αναγκαιότητα ή όχι της ενίσχυσης των μέτρων θωράκισης της χώρας έναντι του κοροναϊού, αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις για την καλύτερη προστασία της, ήταν το αντικείμενο έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας και διήρκησε πλέον των τριών ωρών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους των συναρμόδιων φορέων (ΕΟΦ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα. Το βάρος θα δοθεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Επιπλέον τέθηκε και το θέμα των μαθητών δέκα σχολείων που βρίσκονται σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία και σύμφωνα με τους ειδικούς , δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, προκειμένου να ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα για τον κοροναϊό. Στόχος είναι να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Newsroom Αθήνα ,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα