back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Α2: Ανέβηκαν και επίσημα στην Basket League Χ. Τρικούπης και Διαγόρας

Διαβάστε επίσης

Η ΕΟΚ επικύρωσε την βαθμολογία της Α2 για την σεζόν 2019/20, προβιβάζοντας και επίσημα τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στην Basket League.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων είναι και επίσημα οι ομάδες που προβιβάστηκαν από την Α2 στην Basket League. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χ. Τρικούπης, ενώ δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα.

Η ΕΟΚ, η οποία είχε διακόψει διακοπή τα εθνικά πρωταθλήματα λόγω του κορονοϊου, επικύρωσε την βαθμολογία της Α2, στέλνοντας στην Basket League τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής, κάτι που ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή της.

Κάπως έτσι μπαίνει και επίσημα τέλος στα όποια σενάρια μπορεί να είχαν δημιουργηθεί για άνοδο του Ολυμπιακού στην Basket League, ασχέτως αν οι “ερυθρόλευκοι” έτσι κι αλλιώς δεν είχαν δείξει κάποια διάθεση να προβιβαστούν.

Παράλληλα η ΕΟΚ επικύρωσε και την βαθμολογία στους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής, προτείνοντας τον προβιβασμό τεσσάρων ομάδων: Του Πανερυθραϊκού και του Αμαρουσίου από τον πρώτο όμιλο και των Ιωαννίνων και της Καβάλας από τον 2ο Όμιλο. Η πρόταση είναι η σεζόν 2020/21 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και θα είναι ενιαία, δεν θα υπάρχει δηλαδή διαχωρισμός σε δύο ομίλους.

Με βάση την προκήρυξη της ελληνικής Ομοσπονδίας, οι 18 ομάδες της Α2 Ανδρών για την σεζόν 2020/21 θα είναι οι εξής:

Ψυχικό

Απόλλων Πάτρας

Καρδίτσα

Ολυμπιακός Β

Ελευθερούπολη

Αγρίνιο

Ανατόλια

Δάφνη Δαφνίου

ΟΙΑΞ Ναυπλίου

Τρίτωνας

Παγκράτι

Φίλιππος Βέροιας

Κόροιβος

Αμύντας

Πανερυθραϊκός

Μαρούσι

Γιάννενα

Καβάλα

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα