back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων αυτή την ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια να μετατεθεί για την προσεχή Πέμπτη η διαδικασία της απολογίας του, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, προκειμένου ο ίδιος να έχει χρόνο να ενημερωθεί για τη δικογραφία.  

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταθέσεις στις εισαγγελικές αρχές. Εφόσον  υποβληθούν από νέα θύματα  μηνύσεις  σε βάρος του  σκηνοθέτη και ηθοποιού, αυτές θα διερευνώνται από την Εισαγγελία  προκειμένου να κριθεί αν θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του, ενώ στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στην ανακρίτρια.

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA ο κ. Κούγιας υποστήριξε  ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων και πως χρησιμοποιείται, προκειμένου να καταστραφεί η Λίνα Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό”.

Να πάμε στα του κορωνοιού

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο νοσηλεύεται από το βράδυ 23 ημερών βρέφος το οποίο διαγνώστηκε θετικό στην Covid-19. Το μωρό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και ελεγχόμενο πυρετό. Θετική στον ιό είναι και η μητέρα του.

Σε παράταση της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων -οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου-  αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από αίτημα εμπορικών συλλογών  της χώρας. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι αποφάσεις για το εάν τελικώς το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα στις «κόκκινες» περιοχές μόνο με την μέθοδο του click away.

Να κινηθούν πιο γρήγορα προς την έγκριση των πιστοποιητικών εμβολιασμου για τα διεθνή ταξίδια καλεί τους ηγέτες της ΕΕ  ο Υπ Τουρισμου Χαρης Θεοχάρης μιλώντας στους Financial times.

Στάση εργασίας  ως τις 3μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο υγείας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ. Διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τη μονιμοποίηση εκτάκτων, αυξήσεις στους μισθούς και τον χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.

Ξεκινούν από σήμερα καταβολές της τάξεως των 2,4 δισ. ευρώ που αφορούν σε 4,9  εκατομμύρια δικαιούχους  σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει 13 ναυτεργατικά σωματεία. Ζητούν μεταξύ άλλων καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναβάθμιση υποδομών και προσλήψεις προσωπικού.

335 επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 100 λίτρων, τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων σε 18 κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά 2.000 τέτοιοι κάδοι σε αντίστοιχα σημεία όπου υπήρχαν οι παλιοί ή σε άλλα που δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ. “Για να διατηρείται η Αθήνα καθαρή δεν χρειάζονται πολλά. Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

Πηγή: Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα