back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Γ. Χότζογλου: Να μην υπολογίζουν άνοιγμα του κλάδου με αυτές τις συνθήκες, το lockdown το καλοκαίρι θα το επιβάλουν οι εργαζόμενοι και όχι ο κορονοϊός

Διαβάστε επίσης

«Να μην υπολογίζουν άνοιγμα του κλάδου με αυτές τις συνθήκες, γιατί το lockdown φέτος το καλοκαίρι θα το επιβάλουν οι εργαζόμενοι και όχι ο κορονοϊος, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου 

Απουσιάζουμε από τον σχεδιασμό και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Καμία αναφορά για εμάς.  Η υπεύθυνη στάση μας φαίνεται ότι εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως αδυναμία» ανέφερε και προανήγγειλε  «πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 20 Απριλίου.  Απέναντι στα ψέματα του κ. Μητσοτάκη δεν έχουμε άλλη επιλογή, από τις κινητοποιήσεις»

Τόνισε ότι από 22 Γενάρη έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός οικονομική στήριξη για τους εποχικά εργαζόμενους, να πάρουν 2 μήνες ταμείο ανεργίας, για Ιανουάριο και Φεβρουάριο. «Έχουμε φτάσει Απρίλιο και δεν έχουν πληρωθεί αυτό το ποσό και μιλάμε για ανθρώπους που έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο. Απάνθρωπα πράγματα να έχεις να δεις από τον Αύγουστο ένα ευρώ στην τσέπη σου.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει ξεκαθαρίσει με ποιους όρους αμοιβής και εργασίας θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

«Στα ξενοδοχεία υπογράφθηκε μία κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία και καθορίζει αυτούς τους όρους. Δεν έχουμε απάντηση από το Υπουργείο αν θα κηρύξει τη σύμβαση υποχρεωτική ή όχι. Με αποτέλεσμα οι εργοδότες να ενημερώνουν το προσωπικό ότι φέτος θα πάνε για δουλειά για 650 ευρώ , όπως προβλέπει η σύμβαση. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι με αυτά τα λεφτά και χωρίς ρεπό δεν πρόκειται να πάμε για δουλειά. Είναι ειλημμένη απόφαση αυτή από την ομοσπονδία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα