back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Διστακτικοί οι καταναλωτές παρά τις μεγάλες εκπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Με αυτοκόλλητα στις βιτρίνες, που διαφημίζουν εκπτώσεις από 50% έως και 70%, ξεκίνησαν από χθες και θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Την προσδοκία ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα τονώσουν τον τζίρο των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, εκφράζουν εκπρόσωποι της αγοράς, με αφορμή την έναρξη της «μίνι» εκπτωτικής περιόδου. Οι καταναλωτές, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησαν χθες σε καταστήματα, για μια πρώτη έρευνα αγοράς στις βιτρίνες των καταστημάτων, δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι από τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων σε πολλά είδη, κυρίως σε είδη ρουχισμού και υποδημάτων. Τονίζουν ωστόσο ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει φέτος να κάνουν περιττά έξοδα, παρά μόνο τα απολύτως αναγκαία, όπως ρούχα και παπούτσια.

Οι καταστηματάρχες γνωρίζουν ότι ο κόσμος είναι «σφιγμένος» καθώς βλέπει ανατιμήσεις σε πάγιες δαπάνες του, όπως καύσιμα, κόστος ενέργειας, τιμές αγαθών κλπ γεγονός που βάζει «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Σε αυτούς τους παράγοντες αποδίδουν άλλωστε και την πεσμένη κίνηση στην αγορά τους τελευταίους μήνες.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα στην αγορά είναι αποκαρδιωτική, με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν σε αναθέρμανση της μέσα στις επόμενες μέρες και τους καταναλωτές να περιορίζονται μέχρι στιγμής σε έρευνα αγοράς ψάχνοντας για τις πιο χαμηλές τιμές.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα