back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Προβλήματα σε Ηλεία και Ζάκυνθο από την κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Ιόνιο, δυτική Αχαΐα και Ηλεία χτύπησε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, σε λίμνες έχουν μετατραπεί σπίτια, δρόμοι και καλλιέργειες στη δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στις περιοχές των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 10 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων.

Επίσης εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στη Βάρδα.

Ακόμη, λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της κοινότητας Κουρτέσι, λόγω του όγκου των υδάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα. Όμως, μετά την επέμβαση των μηχανημάτων η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Προβλήματα και στην Ναύπακτο. Εξ αιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε πίσω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία «σάρωσε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και τη Ζάκυνθο. Από τη δυνατή μπόρα σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Στην Κέρκυρα οι σφοδροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, ενώ στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κέρκυρας, οι δυνατοί άνεμοι σήκωσαν την περίφραξη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα