back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Β. Κικίλιας: Στα 5 κορυφαία τουριστικά brand του κόσμου η Ελλάδα για το 2023

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις επιδόσεις της τουριστικής περιόδου ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια ένα ισχυρό 2023.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο υπουργός τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο  προϋπολογισμός για το 2022, που έβαλε το υπουργείο οικονομικών ήταν έσοδα 15 δις για τον τουρισμό και εμείς φτάσαμε και ακουμπήσαμε τα 18 δις» και πρόσθεσε: «Παρά τις κρίσεις -πόλεμος στην Ουκρανία με επακόλουθα τον πληθωρισμό και την ακρίβεια- καταφέραμε, με σκληρή δουλειά, να έρθουν 3 δις ευρώ υπερ-πλεόνασμα στα ταξιδιωτικά έσοδα σε σχέση με τον αρχικό στόχο» τόνισε κάνοντας λόγο για  «ένα τεράστιο επίτευγμα, διότι αυτό το πλεόνασμα μοιράστηκε σε κοινωνικές ομάδες και σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη».
Αναφερόμενος και στα στοιχεία της Fraport για την ταξιδιωτική κίνηση του 2022, ο υπουργός τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν τη φετινή επιτυχία και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των εκατοντάδων επαγγελμάτων που εφάπτονται στον τουρισμό, σε μια χρονιά με κρίσεις και δυσκολίες».
Σχετικά με τις προοπτικές για το 2023, προέβλεψε ότι η σεζόν θα είναι ισχυρή. «Το 2023, ήδη ως προς τις προ κρατήσεις του φαίνεται πολύ δυνατό, η Ελλάδα είναι μέσα στα 5 κορυφαία τουριστικά brand στον κόσμο».
Τέλος, ο υπουργός τουρισμού  αναφέρθηκε στη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη προώθηση του τουριστικού προϊόντος  και συγκεκριμένα στο Δήμο της Αθήνας: «Ο Δήμος ήδη συμβάλλει με μια πολύπλευρη δραστηριότητα.  Η πρωτεύουσα και ο δήμος της Αθήνας έχει μια ξεχωριστή θέση σε κάθε στρατηγική για τον τουρισμό. ‘Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Κώστα Μπακογιάννη, ευελπιστούμε αυτό να συνεχιστεί καθώς είναι συνταγή επιτυχίας».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα