back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παιδικό πάρτι στις φυλακές

Διαβάστε επίσης

Πάρτι στις φυλακές με την έγκριση των σωφρονιστικών αρχών.

Όχι, το πάρτι αυτό δεν είχε αλκοόλ,ζεϊμπέκικο και προκλητική επίδειξη χαρτονομισμάτων από ποινικούς που κατέγραφαν τα «επιτεύγματά τους» στην κάμερα, όπως αυτό που στήθηκε πριν από λίγους μήνες στον Κορυδαλλό, αλλά διοργανώθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου για το παιδί ενός κρατουμένου.

«Το παιδικό πάρτι έγινε στη δική μας φυλακή ,γιατί ήθελε ο πατέρας να κάνει τη γιορτή του παιδιού του», αποκάλυψε ο διευθυντής του συγκεκριμένου Καταστήματος Ευθύμιος Παπαδήμας, μιλώντας στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, που ασχολήθηκε με το θέμα της διατήρησης των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων.

Ο κ. Παπαδήμας, ανέφερε ότι στο Μαλανδρίνο από τον Ιούλιο του 2017 λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος παιδικού επισκεπτηρίου, στον οποίο υπάρχουν παιχνίδια και βιβλία κι εκεί οι κρατούμενοι μπορούν να δουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους. «Συνολικά στο Μαλανδρίνο έχουν πραγματοποιηθεί 355 επισκεπτήρια από 804 παιδιά», είπε ο διευθυντής των φυλακών.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή, η επιστημονική συνεργάτις του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κριστίν Μέρκελ, τόνισε ότι αυτή την στιγμή λειτουργούν οκτώ παιδικά επισκεπτήρια και σύντομα θα λειτουργήσει και ένατο στις φυλακές Τρικάλων.

Aναφερομενη στο θεσμό του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου, γνωστοποίησε ότι πέραν των τεσσάρων φυλακών που ήδη λειτουργεί το σύστημα πιλοτικά, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του και σε άλλες τρεις φυλακές, ενώ προανήγγειλε την επέκταση του οικογενειακού επισκεπτηρίου που σήμερα εφαρμόζεται στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα