back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 27-07-2023

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 12-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 10-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 09-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-7-2024

EY ZHN 5-7-2024

Μικροί και μεγάλοι αναζητούν τρόπους για να δροσιστούν, αυτές τις ημέρεςΤο Euronews δημοσίευσε προσφάτως μερικές ασυνήθιστες συμβουλές που μπορεί να μας βοηθήσουν να αντέξουμε λίγο ακόμα τη ζέστη.

Τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, στην άλλη πλευρά του δωματίου από ένα ανοιχτό παράθυρο για να δημιουργείται ένα ρεύμα δροσερού αέρα.

Όταν έχει έντονη ζέστη, να τον τοποθετείτε μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο στη βόρεια πλευρά του σπιτιού σας, αλλά με τα πτερύγιά του προς το παράθυρο. Με αυτό τον τρόπο θα έλκει τον ζεστό αέρα από το σπίτι σας και θα τον «βγάζει» έξω.

Όταν η θερμοκρασία εκτός σπιτιού είναι υψηλότερη απ’ ό,τι στο εσωτερικό του, να κλείνετε παντζούρια ή/και κουρτίνες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Αντιθέτως, όταν πέφτει ο ήλιος και η ζέστη του περιβάλλοντος είναι λιγότερη απ’ όση μέσα στο σπίτι, να ανοίγετε πόρτες και παράθυρα (και τις εσωτερικές) για να φτάσει παντού δροσερός αέρας.

Οι σαλάτες και τα κρύα γεύματα είναι προτιμότερα όταν κάνει ακραία ζέστη. Αν όμως οπωσδήποτε πρέπει να μαγειρέψετε, να το κάνετε πολύ νωρίς το πρωί. Και αν θέλετε να ψήσετε φαγητό στον φούρνο, καλύτερα είναι να σηκωθείτε τα χαράματα. Είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει το μαγείρεμα πριν πιάσει μεγάλη ζέστη.

Τις ώρες που η ζέστη είναι πραγματικά αφόρητη, βάλτε σε μία λεκάνη νερό και παγάκια και μουλιάστε τα πόδια σας. Λιώστε παγάκια τρίβοντάς τα απαλά στο εσωτερικό των καρπών σας και κατά μήκος των χεριών και των ποδιών σας.

Όταν αυξάνεται η ζέστη φροντίστε να ξυπνάτε νωρίς για να κάνετε τις δουλειές σας όσο ακόμα έχει δροσιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα