back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η δήλωση του Πάπα για τον Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Αυτό δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε χθες στη Ρώμη από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

 Η δήλωση

Ho parlato con un governante, un uomo che rispetto: Alexis Tsipras. Parlando di questo con lui e degli accordi mi ha spiegato le difficoltà, ma alla fine mi ha parlato col cuore e ha detto questa frase: «I diritti umani sono prima degli accordi». Questa frase merita il premio nobel».

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι’ αυτό (σ.σ.: για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το προς τα πού οδεύει η ΕΕ σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Πάπας σημείωσε ότι : «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό όχι με τη βία αλλά με γενναιοδωρία. Tο μεταναστευτικό είναι ευθύνη όλης της Ευρώπης».

Πηγή: avvenire.it

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα