back to top
36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Γ. Σαρακιώτης: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που στήνει η ΝΔ για να βγάλει λάδι τον κ. Καραμανλή

Διαβάστε επίσης

Για το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στο οποίο γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως τόνισε, στα σημεία του κατηγορητηρίου περιγράφονται συγκεκριμένα αδικήματα και ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει όλα όσα αποδίδει στον κ. Καραμανλή και ότι δεν θα επιχειρήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του, ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης.

«Υπάρχει ένα κατηγορητήριο το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί και από τις μηνύσεις των συγγενών. Εφόσον ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι είναι αθώος, να συσταθεί Προανακριτική Επιροπή. Εμείς, δεν θα δώσουμε πάτημα στη ΝΔ να κάνει μια σικέ Επιτροπή όπως συνέβη με την Εξεταστική και να αποφανθεί ότι ο κ. Καραμανλής δεν φέρει καμία ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών», σημείωσε.

«Όλα καταλήγουν σε Προανακριτική Επιτροπή»

«Οποιοσδήποτε βουλευτής με μια άρση ασυλίας μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Ένας υπουργός προστατεύεται από το άρθρο 86 και για να οδηγηθεί σε δικαστήριο πρέπει να υπάρξει πρόταση Προανακριτικής. Επομένως, ο κ. Καραμανλής δεν προστατεύεται από την άρση ασυλίας αλλά από το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Επομένως, όλα καταλήγουν σε Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα οδηγήσει στο δικαστήριο. Εφόσον τα στελέχη της ΝΔ ισχυρίζονται ότι δεν συγκαλύπτουν τον κ. Καραμανλή και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αθώος, ιδού το κατηγορητήριο, να εμπλουτιστεί κιόλας, να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και να σταλεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη προκειμένου να βγει αμόλυντος και άσπιλος ο κ. Καραμανλής».

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που στήνει η ΝΔ για να βγάλει λάδι τον κ. Καραμανλή»

«Η ΝΔ και τα στελέχη της, μας προκάλεσαν να καταθέσουμε κατηγορητήριο. Εμείς, δεν θα δώσουμε πάτημα στον κ. Μητσοτάκη και στους 158 βουλευτές του να αναβιώσουν αυτό που ζήσαμε στην Εξεταστική, τρεις μήνες κοροϊδίας και συγκάλυψης. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που στήνει η ΝΔ για να βγάλει λάδι τον κ. Καραμανλή και τους υπουργούς του για μη χάσουν τις καρέκλες τους. Θα τον αμνηστεύσουν και δεν θα μπορέσει να ασκηθεί ξανά δίωξη για την ίδια κατηγορία. Εμείς ήμασταν αυτοί που εισηγηθήκαμε να καταργηθεί η αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86. Εμείς ζητάμε από τη δικαιοσύνη να αθωώσει ή να καταδικάσει τον κ. Καραμανλή».

 

«Ο κ. Καραμανλής πρέπει να δικαστεί από το φυσικό του δικαστή και όχι από τους 158 βουλευτές της ΝΔ»

«Θέτουμε όρους. Λέμε…αυτό είναι το κατηγορητήριο, ελάτε να συμφωνήσουμε σε Προανακριτική, να σταλεί στη δικαιοσύνη. Ο κ. Καραμανλής πρέπει να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή και όχι από τους 158 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι τον έβγαλαν λάδι για την 717, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με την ευρωπαία Εισαγγελέα- υπήρξαν ενδείξεις για κακουργηματική απιστία. Δεν τους εμπιστευόμαστε να δικάσουν τον κ. Καραμανλή και να τον αμνηστεύσουν. Θέλουμε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να αποφασίσει αυτή. Αν είναι αθώος, θα εκπέσει το κατηγορητήριο. Είναι διαδικαστικό το πρόβλημα της ΝΔ; Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία. Τι φοβούνται;».

«Είναι δυνατόν το γραφείο του πρωθυπουργού να απαντά για πρόσωπο το οποίο δεν έχει θεσμική ιδιότητα;»

«Δεν θεωρώ ότι η ανάρτηση της κ. Ακρίτα προκάλεσε τόσο έντονο πρόβλημα στη σύζυγο του πρωθυπουργού ή στον ίδιο. Ανέφερε πράγματα που έχουν ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν και για τα οποία η ίδια έχει καταθέσει αγωγές κατά του Documento και έχει χάσει. Πρόκειται για μια προσπάθεια από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα. Είναι δυνατόν το γραφείο του πρωθυπουργού να απαντά στην ανάρτηση της κ. Ακρίτα για πρόσωπο το οποίο δεν έχει θεσμική ιδιότητα όπως η σύζυγός του πρωθυπουργού; Αν αυτό δεν είναι το αποκορύφωμα έπαρσης , αλαζονείας και  καθεστωτικής νοοτροπίας, τότε τι είναι;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα