back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 19/07

Διαβάστε επίσης

Ένα αγαπημένο μιούζικαλ επιστρέφει με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, μια μυστική θεραπευτική συνταγή αποβαίνει πολύ επικίνδυνη, μια τολμηρή γυναίκα επιχειρεί να αφυπνίσει μία συντηρητική πόλη,  ένας ποιητής εκπαιδεύει έναν ευαίσθητο ταχυδρόμο και δύο χαμένες αδελφές επανασυνδέονται μετά από αμέτρητες περιπέτειες, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN

Μιούζικαλ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 114′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Αμάντα Σέιφριντ, Κόλιν Φερθ, Πιρς Μπρόσναν

Στη δεύτερη συνέχεια βλέπουμε τη νεανική ζωή της Ντόνα, βιώνοντας τη διασκέδαση που είχε με τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της Σόφι. Η Σόφι είναι έγκυος και όπως η Ντόνα, θα είναι μικρή όταν γεννηθεί το μωρό της. Τότε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αναλάβει το ρίσκο όπως έκανε η μητέρα της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΚΡΙΝ (THE BOOKSHOP)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Ισπανία – Βρετανία – Γερμανία, Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ
Πρωταγωνιστούν: Έμιλυ Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Τζέιμς Λανς

Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μια απόφαση που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/ZTUdyAfrEww

 

 

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ (ISCELITEL / SECRET INGREDIENT)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′
Παραγωγή: Σκοπιανή,  Σκηνοθεσία: Γκιόρτσε Σταβρέσκι
Πρωταγωνιστούν: Μπλάγκοτζ Βεσελίνοβ, Αναστάς Τανόβσκι, Αξέλ Μεχμέτ, Αλεξάνταρ Μίκιτς

Ο Βέλε είναι ένας κακοπληρωμένος μηχανικός τρένων που χρησιμοποιεί κλεμμένη μαριχουάνα για να φτιάξει ένα κέικ για τον πατέρα του, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο του από τον καρκίνο. Ως εκ θαύματος, η υγεία του πατέρα του βελτιώνεται, αλλά ξαφνικά ο Βέλε έχει να αντιμετωπίσει τους περίεργους γείτονες που θέλουν τη συνταγή για το «θεραπευτικό» γλυκό και τους εγκληματίες που ψάχνουν τα ναρκωτικά τους. Μέσα σ’ όλα αυτά, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το να πείσει τον πατέρα του για την αξία της ζωής.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (IL POSTINO)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 108′
Παραγωγή: ΙταλικήΣκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ
Πρωραγωνιστούν: Μάσιμο Τρόιζι, Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ρενάτο Σκάρπα

Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, ο ταχυδρόμος Μάριο γίνεται φίλος με τον κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα, εξόριστο από τη Χιλή για πολιτικούς λόγους. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια αναπάντεχη φιλία, η οποία θα γίνει ακόμα πιο βαθιά από τη στιγμή που ο Μάριο θα ζητήσει τη βοήθεια του διάσημου διανοούμενου για να κερδίσει την καρδιά της όμορφης Μπεατρίτσε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Ο 20ΟΣ ΜΟΥ ΑΙΩΝΑΣ (AZ EN XX. SZAZADOM / MY TWENTIETH CENTURY)

Κομεντί, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: Ουγγαρία – Γερμανία – Κούβα,  Σκηνοθεσία: Ίλντικο Ένιεντι
Πρωταγωνιστούν: Ντορότα Σέγκντα, Όλγεγκ Γιανόφσκι, Πέτερ Ντόμπαϊ, Πάουλους Μάνκερ

Τη νύχτα του 1880, όταν ο Τόμας Έντισον παρουσίασε δημόσια τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα στο Νιου Τζέρσεϊ, δυο δίδυμα κορίτσια βλέπουν το πρώτο φως στην Βουδαπέστη. H Ντόρα και η Λίλυ, ζουν πουλώντας σπίρτα στους περαστικούς, απάγονται από αγνώστους και μεγαλώνουν χωρισμένες. Η χαραυγή του 20ου αιώνα βρίσκει την Ντόρα ψευτοαριστοκράτισσα τυχοδιώκτρια και την Λίλυ αναρχική βομβίστρια. Οι δυο τους, περνώντας αναρίθμητες περιπέτειες, θα συνδεθούν ξανά μέσω του Ζ, ενός μυστηριώδους, γοητευτικού ταξιδιώτη, ενώ ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες και κινήματα, σαρώνουν την ανθρωπότητα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα