back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σε αποσυμφόρηση του κέντρου υποδοχής μεταναστών Μαλακάσας προχωρά το υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής

Διαβάστε επίσης

Σε αποσυμφόρηση του κέντρου υποδοχής μεταναστών της Μαλακάσας προχωρά άμεσα το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Η είδηση βγήκε μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ και επιτροπής των 159προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει την Μαλακάσα τις προηγούμενες μέρες.

Συνολικά θα προωθηθούν άμεσα σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας 420 πρόσφυγες, όπου μέσα σε αυτό τον αριθμό συγκαταλέγονται και οι 159 που περιφέρονται τις τελευταίες μέρες στους δρομους της Αθήνας.

Σε συνάντηση που ακολούθησε την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους συνεργάτες του κ. Βίτσα Κώστα Ξυνογαλά και Κυριάκο Δεσίπρη οι εκπρόσωποι των προσφύγων έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι σταδιακά θα διευθετηθεί το ζήτημα της στέγασης συνολικά 420 διαμενόντων στο camp της Μαλακασας.

Από αυτούς οι 77 θα μετεγκατασταθούν σε σπίτια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι 250 σε ξενοδοχείο στην Κόρινθο και οι υπόλοιποι θα διαμοιραστούν σε άλλες δομές φιλοξενίας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, ο οποίος επίσης παρέστη στη συνάντηση, αύριο το απόγευμα θα γίνει γνωστό ποτέ και με ποιον τρόπο θα μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες και οι οικογένειες τους στους νέους τόπους κατοικίας.

«Η λύση είναι συνολικότερη. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μένει στα καμπ που είναι προσωρινές δομές. Κυβέρνηση και ΟΗΕ πρέπει να λάβουν μέτρα. Όλοι είναι ευάλωτοι. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κριτήρια», σημείωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Κωνσταντίνου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα