back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μακρόν αναζητά συμμαχίες ενόψει ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα βρεθεί σήμερα και αύριο σε Τσεχία και Κροατία με σκοπό να αναζητήσει νέες συμμαχίες και να διευρύνει το “προοδευτικό ευρωπαϊκό μέτωπο” ενόψει των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

“Μετά από αυτό το ταξίδι, ο Μακρόν θα έχει επισκεφτεί περισσότερες από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα διάσημα 18 μηνών, κάτι που αποτελεί ρεκόρ”, σημειώνει σήμερα στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα Le Figaro. Όπως εξηγεί ο συντάκτης, όσο ενισχύονται οι φωνές που επιδιώκουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα Αντί-Μακρόν, τόσο ο ίδιος εντατικοποιεί τα ταξίδια και τις επαφές του για να ετοιμάσει την απάντησή του.

Προοδευτικοί εναντίον Εθνικιστών

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος θα βρεθεί στην Μπρατισλάβα και στην Πράγα όπου ελπίζει να βρει νέους συμμάχους. Αν και η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν αποτελούν προνομιακές χώρες για την Γαλλία και ο Μακρόν δεν χάνει ευκαιρία να καταγγείλει τις ηγεσίες τους για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γειτονικές Τσεχία και Σλοβακία.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του, ο Μακρόν θα συμμετάσχει σήμερα το βράδυ σε μία εκδήλωση ενός φιλο-ευρωπαϊκού think tank με θέμα την θέση του πολίτη στην Ε.Ε., στο πλάι του σλοβάκου πρωθυπουργού.

Νέα πτώση στις δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ σήμερα δημοσιεύεται ένα ακόμα βαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά δημοφιλίας. Ο Μακρόν συγκεντρώνει μόνο 29% των θετικών απόδεων και 70% των αρνητικών και τα μέσα κάνουν λόγο ακόμα μία φορά για “Ολαντοποίηση” αφού θυμίζουν ότι τόσο χαμηλά ποσοστά είχε την αντίστοιχη περίοδο της θητείας του ο προκάτοχός του στο Ελιζέ. Ο Φρανσουά Ολάντ, μετά από 17 μήνες στο τιμόνι της χώρας, είχε φτάσει να συγκεντρώνει μόνο το 26% των θετικών απόψεων των Γάλλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα