back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναγ.Ρήγας στον Αθήνα 9.84: “Αν στηρίζεις Βέμπερ, μετά σού έρχεται ο Ορμπαν και μετά ο Μητσοτάκης”

Διαβάστε επίσης

                                                  

Υπάρχουν δύο κόσμοι: ο προοδευτικός που ζητά εμβάθυνση της δημοκρατίας και κοινωνικό κράτος και από την άλλη  η πολιτική γραμμή του ΔΝΤ που συνεχίζει να εκφράζει η ΝΔ με απολύσεις και καταστρατήγηση του ελληνικού κράτους. Σε αυτό το δίλημμα θα κληθούν να πάρουν θέση πολιτικοί, κόμματα και πολίτες“ δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση κ. Βέμπερ που βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του ΕΛΚ, ο κ Ρήγας είπε:”Ας ασχοληθούν με τα δικά τους και με το εάν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα κλειστά σύνορα και την ακραία πολιτική στο προσφυγικό, γιατί αν στηρίζεις Βέμπερ, μετά έρχεται ο Ορμπαν και μετά ο Μητσοτάκης.”

Απαντώντας σε ερώτημα για την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της κρίσης στη Βενεζουέλα ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΘ.Α τόνισε ότι θέση της κυβέρνησης είναι είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με δημοκρατικούς όρους από το λαό της Βενεζουέλας.”Δεν χρειάζονται έξωθεν παρεμβάσεις. Οι λαοί πρέπει να λύνουν από μόνοι τους τα προβλήματά τους και εμείς θα προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες χωρίς να παίρνουμε τη μία ή την άλλη θέση, ώστε να υπάρξει λύση με δημοκρατικούς όρους.Είτε αυτό είναι με νέες εκλογές, είτε κάτι άλλο.” είπε ο κ Ρήγας.

Με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία και απαντώντας σε ερώτημα εάν η παρουσία Καμένου λειτουργούσε αρνητικά για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας, τόνισε ότι τα πρόσωπα παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά τη γραμμή την εκπέμπουν Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως η καλύτερη απάντηση – κάτι που αρνείται να δεχθεί η ΝΔ -είναι να διατηρούνται ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την απομείωση των προβλημάτων.

Για την ασκούμενη κριτική αναφορικά με τους 6 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ Ρήγας είπε πως κάνουν τις επιλογές τους. “Δεν μπορεί η αντιμετώπιση να είναι a la carte.Tόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ, έχουν επιλέξει πρόσωπα από άλλα κόμματα και χώρους. Γιατί είναι πρόβλημα η στήριξη στην κυβέρνηση και όχι η στήριξη στα άλλα κόμματα;Αυτό που λέω εγώ είναι ουδέν πρόβλημα” επεσήμανε.

Ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΘ.Α συντάχθηκε με τη δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ Σκουρλέτη ότι έκλεισε ο κύκλος με τους ΑΝΕΛ λέγοντας : “Με τον κ Καμένο- με όλες τις διαφορές μας -υπήρξε μια συνεργασία, η οποία ολοκληρώθηκα και τελείωσε εκ των πραγμάτων, αλλά και λόγω των επιλογών του.”

Τέλος, χαρακτήρισε περσινά, ξινά σταφύλια τα περί γιάφκας του ΣΥΡΙΖΑ στο στράτευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:”Οι κρίσεις των αξιωματικών γίνονται με τον καλύτερο τρόπο. Να έχουμε εμπιστοσύνη και στα Συμβούλια και στους αξιωματικούς που κάνουν τις επιλογές. Δεν τιμά αυτούς πους ανθρώπους -νυν και πρώην-που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα