back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Α. Ρήγας: H συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό διαιωνίζει την απόγνωση των προσφύγων

Διαβάστε επίσης

«Τρία χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχουμε άτομα στην Χίο που περιμένουν ακόμα απάντηση για την αίτηση Ασύλου», τόνισε ο Αντώνης Ρήγας, συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε Χίο και Σάμο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι : «Είχαμε πει ότι η συμφωνία θα φέρει περισσότερη δυστυχία και περισσότερες αρρώστιες στον κόσμο και επιβεβαιωνόμαστε 3 χρόνια μετά. Είναι πολύ σκληρές οι συνθήκες διαβίωσης καθώς πάνω από το 65-70% των ανθρώπων στην Σάμο ζουν σε σκηνές. Μόνο 650 άτομα από τα 4.200 ζουν σε κοντέινερ και ακόμη και αυτοί δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Τα σκουπίδια δίπλα από το κέντρο που είναι οι σκηνές, ο Δήμος αδυνατεί να μπει να τα μαζέψει. Δεν υπάρχει ο παραμικρός προγραμματισμός για αυτή την κρίση, ο μόνος προγραμματισμός είναι να παραμένουν αυτοί οι άνθρωποι στα hot- spots.

Μετά από 3 χρόνια καταλάβαμε ότι τα hot- spots έγιναν για να δουν οι υπόλοιποι στην Τουρκία ότι οι συνθήκες σε αυτά είναι άθλιες και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους περιμένουν στην γείτονα χώρα να περάσουν, αλλά αυτό είναι απάνθρωπο να γίνεται».

«Ζητάμε από τα ευρωπαϊκά κράτη και την Ελλάδα να ξαναδούν το όλο θέμα με τα νησιά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα